13. december 2017
Michael er en af de håndværkere i Hvidovre, der har haft indbrud i sin varebil. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Michael er en af de håndværkere i Hvidovre, der har haft indbrud i sin varebil. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bølge af indbrud: Tyverier fra håndværkerbiler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bølge af indbrud: Tyverier fra håndværkerbiler
Vestegnen - 17. marts 2017 kl. 14:02
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En sværm af indbrud og tyverier, rettet mod håndværkerbiler, har i denne uge ramt i blandt andet Hvidovre og Rødovre. Det er måske omrejsende kriminelle, der står bag, er vurderingen hos Vestegnens Politi.

Michael er en af de håndværkere i Hvidovre, som har oplevet indbrud i bilen - og hans opslag på Facebook fik mange andre til at fortælle om lignende oplevelser.

»De havde knust en siderude i bilen, og så havde de trykket på den kontakt, som åbner til selve varerummet. Jeg fik stjålet en masse næsten nyt el-værktøj,« forklarer Michael.

Efter indbruddet i bilen har han nu fået afkoblet den kontakt, som kan åbne til varerummet. Det opfordrer han også andre til at gøre. Det betyder nemlig, at de kriminelle ikke kan få adgang til værktøj og udstyr, som ligger i selve varerummet.

Mere end en halv snes steder i Hvidovre og Rødovre har der været lignende indbrud mod håndværkerbiler.

»I de aktuelle sager har vi ikke en konkret mistanke på nuværende tidspunkt. Det er før set, at sådanne ting kommer i bølger i bestemte områder, udført af omrejsende kriminelle, som slår ned i et begrænset område og så er væk igen,« fortæller efterforskningsleder Henrik Hougaard fra Lokalpoliti Øst i Vestegnens Politi.

Han opfordrer til, at virksomheder og håndværkere mærker alt værktøj og udstyr.

»Det betyder, at politiet hurtigt kan konstatere, om noget værktøj er stjålet, hvis vi fx stopper en bil. Det øger vores mulighed for at opklare disse sager,« siger han.

Det er meget almindeligt, at håndværkere har bilen stående ved privatadressen. Det skyldes, at håndværkerne så kan køre direkte ud til kunderne om morgenen, og direkte hjem efter arbejdstid - hvilket er almindeligt i mange virksomheder, fordi det sparer tid. I andre tilfælde kan der være tale om håndværkere, der har døgnvagt, og som skal have bilen i nærheden, når der skal rykkes akut ud til fx en vandskade eller en el-fejl.

De overordnede råd er, at man ikke foran i bilen har en kontakt, som kan åbne til selve varerummet - og så skal virksomheder og håndværkere sørge for en mærkning af værktøjet, så det kan identificeres.

Hvis man har oplysninger i forbindelse med indbrudsbølgen i håndværkerbiler, så kan man kontakte politiet.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk