26. april 2019
Måneformørkelsen kan opleves fra Kroppedal Museums skydetagsobservatorium.
Måneformørkelsen kan opleves fra Kroppedal Museums skydetagsobservatorium.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blodmåne og raketværksted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blodmåne og raketværksted
Vestegnen - 21. juli 2018 kl. 09:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag den 27. juli vil Jordens skygge falde på Månen og formørke den. Det vil man kunne se over hele landet fra den røde måne står op kl. 21.30 til formørkelsen ender kl. 01.30.

arrow Læs også: Weekendvejret skaber perfekt udsyn til måneformørkelsen

Kroppedal Museum, der ligger i Vestskoven på grænsen mellem Albertslund og Taastrup, vil markere måneformørkelsen med både en måneformørkelsesaften og med raketværksted for børn.

I museets åbningstid, som er kl. 12-16, vil der i dagene fra den 23.-27. juli være mulighed for at bygge, affyre og eksperimentere med sin helt egen lufttryks-raket. Folkene på Kroppedal Museum vejleder i at bygge raketter af karton og tape, og hjælper til ved affyring. Aktiviteten er til alle børn og barnlige sjæle.

Til at hjælpe vil museets astronomi-medarbejdere være til stede, og man kan derfor også benytte lejligheden til at få svar på nogle af universets store spørgsmål. Desuden kan man gå opdagelse i museets astronomi-udstilling og få mere at vide om blandt andet Danmarks verdensberømte videnskabsmand, Ole Rømer.

Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding.

Fredag den 27. juli står den på både blodmåne, bloody marys, rød saft og røde pølser, når Kroppedal Museum inviterer til blodrød aften i forbindelse med måneformørkelsen.

Her kan hele familien tage i Vestskoven og opleve måneformørkelsen fra teleskoper og museets skydetagsobservatorium, og høre eksperterne fortælle om aftenens fænomen og andet godt på nattehimlen.

Fra kl. 19 vil der være tændt op i grillen, hvor man selv kan tilberede sin medbragte mad. Mens de besøgende venter på solnedgang, vil der være oplæg om månen og formørkelsen, og man går også en tur ind i skoven til lysningen, hvor astronomen Ole Rømer i 1702 byggede verdens første moderne observatorium - Observatorium Tusculanum.

Københavns Astronomiske Forening står hele aftenen klar ved museets skydetags-observatorium og opstiller til lejligheden også flere mindre teleskoper. Man er velkommen til at blive hele aftenen og nyde månen, den mørke himmel og sommeraftenen indtil arrangementet slutter omkring kl. 24, hvor størstedelen af formørkelsen er overstået - formørkelsens maksimum indtræffer kl. 22.21.

Der sælges øl, sodavand, pølser og naturligvis blodrøde drinks. Kaffe, te og saft er gratis hele aftenen. Man er velkommen til at medbringe egen mad til at tilberede på grillen. Prisen for arrangementet er 50 kroner for voksne og 25 kroner for børn under 18 år. Der er et begrænset antal billetter.

Der er mere information på www.kroppedal.dk

arrow Rød, formørket måne hænger lavt over landet fredag aften
27. juli 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 06:02