19. december 2018
Man kan blive klogere på sygdomme som irritabel tyktarm den 15. marts. Foto: Christian Mikkelsen
Man kan blive klogere på sygdomme som irritabel tyktarm den 15. marts. Foto: Christian Mikkelsen
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bliv klogere: Hvad er irritabel tyktarm?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bliv klogere: Hvad er irritabel tyktarm?
Vestegnen - 14. marts 2018 kl. 07:17
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Cirka 300.000 danskere har en funktionel lidelse i en sådan grad, at det har konsekvenser for deres livskvalitet. Den 15. marts klokken 19-21.30 kan man blive meget klogere på funktionelle lidelser, når der på Solrød Bibliotek er et arrangement om emnet.

Funktionelle lidelser dækker over en række lidt mere alment kendte lidelser som for eksempel kronisk træthedssyndrom, irritabel tyktarm og kronisk piskesmæld.

Når man har en funktionel lidelse, er der ingen oplagte kliniske fund, som kan forklare de symptomer, man oplever, og mange med en funktionel lidelse føler sig misforstået og mistænkeliggjort. Da diagnosen hverken kan tilskrives noget fysisk eller psykisk, udfordrer den vores forestillinger om, at sygdomme enten er rent fysiske eller psykiske.

På denne aften kan man både høre om den nyeste viden om udredning, behandling og indsatsen mod funktionelle lidelser. Man kan ligeledes få indblik i, hvilke udfordringer man typisk oplever, når man har en funktionel lidelse, og hvordan man kan forsøge at tackle dem i almen praksis. Der er løbende mulighed for at stille spørgsmål til aftenens oplægsholdere, også anonymt.

Det er Region Sjælland, der er arrangør, og det er gratis at deltage, men man skal tilmelde sig hos PsykInfo på: 70 25 02 60 eller psykinfo@regionsjaelland.dk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk