16. januar 2021
En 27-årig litauisk mand er blevet dømt for to indbrud i Rødovre, der fandt sted for et par år siden.
En 27-årig litauisk mand er blevet dømt for to indbrud i Rødovre, der fandt sted for et par år siden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blev indhentet af fortiden: Straksdom til indbrudstyv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blev indhentet af fortiden: Straksdom til indbrudstyv
Vestegnen - 16. juli 2020 kl. 14:56

En 27-årig litauisk mand fik onsdag en straksdom på tre måneders fængsel og udvisning af Danmark, fordi han begik to indbrud i Rødovre tilbage i 2018 og overtrådte et indrejseforbud.

Den 27-årige mand måtte dermed sande, at gamle forbrydelser ikke sådan lige bliver glemt.

Han begik indbrud i to nabohuse på Damhusdalen i Rødovre i august 2018 og forlod siden landet. Tirsdag var han tilbage i Danmark - nu i håndjern og med politieskorte - for at blive retsforfulgt for de to år gamle tyverier.

Han blev nemlig efterlyst et par måneder efter indbruddene, fordi efterforskningen identificerede ham som mistænkt. I maj i år meddelte svensk politi så, at han var anholdt der.

Vestegnens Politi bad Retten i Glostrup fængsle ham in absentia med henblik på udlevering til Danmark, og tirsdag blev han udleveret og anholdt på dansk jord.

Ved et grundlovsforhør onsdag afgjorde en dommer i Glostrup, at han skulle tre måneder i fængsel for de to villaindbrud i Rødovre samt for at overtræde et indrejseforbud, han fik i 2015. Dommeren bestemte også, at han efter afsoning skal udvises af Danmark i seks år.

- Han tilstod, at han brød ind og stjal i de to huse, og modtog dommen. Nu er han varetægtsfængslet til afsoningen af fængselsstraffen kan begynde, siger anklager Ida Forrest, anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?