12. december 2017
Visualisering fra SLA?s projektforslag. Illustration: SLA
gallery icon

Se billedserie

Visualisering fra SLA?s projektforslag. Illustration: SLA
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bjerge, ødemark og dybe dale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bjerge, ødemark og dybe dale
Vestegnen - 20. april 2017 kl. 10:46
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag blev forslagene fra de tre tværfaglige ekspertteams Møller & Grønborg, Rubow og SLA om udviklingen af Hedeland Naturpark offentliggjort ved en fernisering på Høje-Taastrup Rådhus.

Dommerkomiteen har lagt særlig vægt på tre hovedtemaer i deres bedømmelse af de tre forslag: fysik, formidling og forretning. I denne proces kom dommerkomiteen frem til, at Team SLA vurderes til at have det stærkeste forslag som udgangspunkt for den kommende udviklingsplan. Der er lagt vægt på ideerne til udvikling af naturen og sammenhæng med omkringliggende byer og landskab.

Team SLAs forslag til Hedeland Naturpark indebærer blandt andet en øget dramatisering af landskabet med dybe dale, »bjerge«, ødemark og en central rute kaldet Horndrageren, opkaldt efter en sjælden orkidéblomst, som vokser i Hedeland.

Team Rubow har et særligt øje for brugere og forretningskoncepter og foreslår blandt andet overnatningshytter i en særlig arkitektonisk udformning. Team Møller & Grønborg kaster et nyt blik på, hvordan foreninger kan bidrage til landskabsudviklingen.

»Det er glædeligt, at parallelopdraget er afsluttet med tre så stærke og visionære forslag til udviklingen af Hedeland Naturpark. Vi glæder os til at få arbejdstøjet på og skabe en udviklingsplan, der kan sætte Hedeland på landkortet,« siger Michael Ziegler, borgmester i Høje-Taastrup.

Også Greves borgmester, Pernille Beckmann, er begejstret:

»Det var tre rigtig gode og forskellige forslag, som med fordel kan kombineres. Særligt de forretningsmæssige potentialer og formidlingen af Hedeland, er interessant at kigge på. Nu glæder jeg mig over denne milepæl og ser frem til arbejdet med en udviklingsplan, der skal bringe Hedeland Naturpark på landkortet.«

Hedeland Naturpark ligger i Greve, Roskilde og Høje-Taastrup Kommuner og dækker et areal på cirka 1.000 ha. Hedeland er et tidligere råstofområde, hvor der stedvis fortsat udvindes grus. Området er gennem de sidste 40 år blevet udviklet til et fantastisk rekreativt naturområde med mange aktiviteter.

I juni 2016 vedtog de tre byråd i Roskilde, Greve og Høje-Taastrup en ny vision for Hedeland, som skal omsættes til en udviklingsplan. Gennem et parallelopdrag er der derfor blevet indhentet ideer til områdets udvikling.

De tre teams fik også masser af inspiration og gode input fra borgerne i begyndelsen af januar 2017, hvor der blev afholdt et velbesøgt borgermøde.

»Det er skønt for Hedeland Naturpark, og ikke mindst foreningerne, som er tilknyttet Hedeland, at kunne være med i processen. I bestyrelsen for I/S Hedeland glæder vi os til at få en stærk visionær udviklingsplan, der kan sætte retning for udviklingen af Hedeland Naturpark,« siger Liselott Blixt, medlem af Greve Byråd og formand for bestyrelsen i I/S Hedeland.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk