3. december 2020
Motiv fra Vestegnen. Så langt fra fordommene om Vestegnen.
Motiv fra Vestegnen. Så langt fra fordommene om Vestegnen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Birgittes blog: Livet på Vestegnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Birgittes blog: Livet på Vestegnen

Fordommene om vestegnen. Birgitte blogger om livet på Vestegnen.

Opdateret 11. juni 2014 kl. 11:15
Vestegnen - 11. juni 2014 kl. 11:10
Af bb2605.blogspot.dk

En kollega på mit tidligere arbejde (og inkarneret FCK-fan) yndede at kalde Vestegnen for »Pestegnen«. Med klar reference til, at det da var et klart forfærdeligt sted at bo.

En mening han ikke er alene om at have. Jeg hører ofte Vestegnen omtalt som et »ghetto«-sted, hvor der altid er problemer. Medierne bærer til dels til bålet med deres negative eksponering af »os herude« i de høje betonbyggerier. Alene de billeder de viser i tv/blade/aviser er altid de samme. Skåret fra temaet »højhuse, socialt boligbyggeri og grå beton«.

arrow Læs også: Livet på Vestegnen: Så blev det efterår

Det fylder alt sammen referencerammen ud. Rammen om, hvordan det er på Vestegnen. Tæthed, sociale problemer, kriminalitet. Og folk der ikke bor herude, refererer gerne til den ramme. F.eks. har jeg en veninde, der skrev, da hun skulle besøge mig første gang, om der var parkering i nærheden af, hvor jeg bor? (Behøver jeg at sige, at hun selv bor i indre København?) Og hendes referenceramme om Vestegnen kom direkte fra tv-omtale.

En anden del er fordommene, som lever i bedste velgående. Jeg kender de fleste fordomme om Vestegnen. Jeg møder dem stort set altid, når jeg møder nye mennesker. De har svært ved at forstå, at der er masser af mennesker, der bor i »helt almindelige« villakvarterer herude. Og de har svært ved at forstå, at jeg f.eks. aldrig er blevet overfaldet eller røvet eller slået ned.

De mest almindelige udsagn, som flertallet af dem, der besøger mig for første gang, siger, er: »ih, hvor er her grønt«, »sikke fredeligt og stille her er« og »hvor er her åbent«. De har en hel klar forventning om, at Vestegnen er et stort betonområde, med kæmpe højhuse og uden grønne arealer. Hvor der er larm, ballade og skyderi i gaden. Hvor vi bor tæt sammen (det gør nogle af os også). Og hvor vi ikke ser skyggen af grønt areal.

Personligt har jeg boet på Vestegnen hele mit liv. Det sjove er, at enten så bor man her stort set hele livet eller også flytter man, for ikke at vende tilbage. Nogle tiltrækkes af (stor)byen og foragter forstadslivet. Andre kalder Vestegnen hjem og længes efter det, hvis de er tvunget væk af andre omstændigheder. Jeg vil dog alligevel vove påstanden, at Vestegnen er meget mere end den almindelige forstad. Her er beton, landsby-idyl, villaer med ligusterhække, skov og strand i en stor sammenblanding. Forskellige mennesker og forskellige boliger. Vi kan lide at bo her. Mange af os har aktivt valgt det. Og personligt så elsker jeg det!

arrow Livet på Vestegnen: Det roder
06. september 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 16:57
arrow Livet på Vestegnen: Ferien er forbi
15. august 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 14:10
arrow Livet på Vestegnen; Foråret er ikke i corona-karantæne
31. maj 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 09:17
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?