18. oktober 2021
Uddannelse er en nødvendighed.
Uddannelse er en nødvendighed.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Du skal have en uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Du skal have en uddannelse
Opdateret 28. januar 2015 kl. 15:40
Vestegnen - 28. januar 2015 kl. 14:07
Af Bb2605.Blogspot.Dk

Birgitte blogger om livet på Vestegnen.

Lad mig med det samme slå fast: Jeg er af den overbevisning, at uddannelse ikke er et valg. Det er en nødvendighed, hvis de unge skal gøre sig håb om et job i fremtidens Danmark eller det store udland. Så kan vi altid diskutere, om det er fair, at det skal være sådan. Ikke desto mindre, så er det de vilkår, som de unge står overfor.

arrow Læs også: Livet på Vestegnen: Hold den gode tone

Vi er kun lige kommet ind i det nye år og allerede nu, er lokalaviserne - og andre medier - fyldt med tillokkende annoncer for uddannelsesmesser, åbent hus, orienterings- møder og lister med hvilke muligheder, der findes for uddannelse.

Det store spørgsmål er - Hvad skal du lave efter 9. klasse? Det valg skal tages snart, så de unge er klar til studiestart efter sommerferien. Og der er så ufattelig mange valgmuligheder for vores unge i dag. Jeg selv er endda blevet for gammel til at have et overblik over, hvor mange muligheder der findes.

Jeg misunder ikke de unge, der skal i gang med at vælge. Jeg kan kun forestille mig, hvor svært det må være, at vælge en retning og en uddannelse i en alder af bare 15-16 år. Et valg, der gerne skulle munde ud i noget videreuddannelse og et job (indenfor et fag, som du i princippet skal beskæftige dig indenfor indtil pensionsalderen). Det er da ret skræmmende at tænke på i den alder.

Selv var jeg i 9. klasse ret usikker på, hvad jeg skulle vælge. Det eneste jeg vidste med sikkerhed var, at jeg ikke ville have en studentereksamen. Jeg orkede ikke mere matematik og »de bløde fag« som musik, idræt og billedkunst interesserede mig bare ikke. Og heldigvis pressede mine forældre mig ikke til noget, jeg ikke havde interesse for eller lyst til.

Jeg endte med at få en Højere Handelseksamen (HHX) på den lokale handelsskole. Det var ikke skidt, men i dag ville jeg ønske, at jeg havde haft mulighed for en studentereksamen, på den måde som uddannelsen er i dag. Ja, selv en 10. klasse lyder meget mere attraktiv, end dengang jeg skulle vælge.

Det er ønskeligt - og nødvendigt - at vælge en uddannelse, der både interesserer dig og som styrker dine kompetencer. Men det er heller ikke let. Så mit råd til de unge er: Dette er ikke et valg for resten af livet. Det er et skridt på en lang vej, som kan tage flere drejninger, men som i høj grad formes af dig selv. Jeg håber, du vælger med hjertet.

arrow Livet på Vestegnen: Er du fan af hjemmearbejde?
21. april 2021 kl. 18:07 Opdateret: kl. 17:52
arrow Livet på Vestegnen: Jeg savner min hverdag
13. marts 2021 kl. 06:53 Opdateret: kl. 07:01
arrow Livet på Vestegnen: Hold kontakten
07. februar 2021 kl. 06:53 Opdateret: kl. 13:31
Rejser du til udlandet i år?