3. december 2020
Brug dem!
Brug dem!
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Birgitte: Det gør mig vred

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Birgitte: Det gør mig vred
Opdateret 22. april 2015 kl. 20:43
Vestegnen - 22. april 2015 kl. 17:11
Af Www.Birgitte-B.Dk

Birgitte blogger om livet på Vestegnen.

Der skal for det meste ret meget til at hidse mig op. Både i trafikken, i supermarkedet, i toget eller bussen. Typiske steder, hvor min tålmodighed kommer lidt på prøve.

arrow Læs også: Livet på Vestegnen: Så blev det efterår

Der er dog et par ting, som kan få mig op i det røde felt. Én af disse ting er, når folk smider affald på gaden eller i naturen. Det er så svært for mig at forstå, at nogle mennesker med fuldt overlæg (eller uden at tænke nærmere over det) smider affald på gaden, i skoven, på stranden, på stadion, i storcenteret, i bussen og toget eller ud af vinduet, når de kører i bil.

Sidste måned var jeg ude og cykle og imod mig kom et ungt par til fods. Pigen gik og drak af en dåse med noget energidrik, som hun som det mest naturlige smed i græsrabatten uden så meget som at blinke med øjnene. Som regel henvender jeg mig direkte til »synderen« hvis muligt. Den dag på cyklen havde jeg travlt med at nå en aftale, så jeg valgte i stedet at råbe efter pigen, at hun vist tabte noget.

Det samme har jeg været ude for, når jeg kører bil. Her har jeg flere gange set andre bilister, der lige ruller vinduet ned og smider cigaretskodder, McDonald's emballage eller tyggegummi ud af bilen (eller meget værre ting). Jeg ser det samme i toget, når flere og flere ikke tager avisen med, når de forlader toget. Det er dog ikke kun avisen, der er problemet. Den kan trods alt læses af nye passagerer, men også dåser, madpapir og frugt bliver smidt på gulvet eller sæderne.

Jeg bliver så ærgerlig over det. Fordi det signalerer en ligegyldighed med vores miljø og område. Der hvor vi og vores børn bor og lever. Jeg kender ingen i min omgangskreds, der opdrager deres børn til at smide affald på gaden. Men der må jo være nogle derude. Folk der er ligeglade med, hvad det gør for vores miljø og hvordan der ser ud på Vestegnen.

Jeg kender heldigvis mange mennesker - i alle aldre -, som sagtens kan se det forkerte i at smide om sig med tingene. Vi skal jo alle være her og vores smukke Vestegn skal ikke flyde med affald. Det kan jeg trods alt ikke tro, der er nogle der ønsker. Det er jo intet problem, at tage sit affald med til den nærmeste skraldespand. Der er nemlig rigtig mange af dem rundt omkring. Så skulle vi alle fremover ikke bare prøve at gøre det lidt bedre?!!

arrow Livet på Vestegnen: Det roder
06. september 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 16:57
arrow Livet på Vestegnen: Ferien er forbi
15. august 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 14:10
arrow Livet på Vestegnen; Foråret er ikke i corona-karantæne
31. maj 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 09:17
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?