16. oktober 2019
Biltræf er ikke velkomne i Greve.
Biltræf er ikke velkomne i Greve.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Biltræf er ikke velkomne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Biltræf er ikke velkomne
Vestegnen - 01. juli 2019 kl. 16:48
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- De har spurgt om lov til at holde biltræf på vores parkeringsplads, og det har vi sagt klart nej til. Og hvis de ikke kan forstå, at et nej er et nej, så må vi hjælpe dem til det.

arrow Læs også: Vil holde biltræf væk: Spærrer p-plads med betonklodser

Det er ordene fra Pia Murmann Løhndorf, der er centerchef i shoppingcentret Waves i Greve.

Pia Murmann Løhndorf fortæller, at Waves har fået flere kundehenvendelser i kølvandet på biltræffene. Det skaber utryghed og larm.

- De er simpelthen ikke velkomne på Waves' parkeringspladser, og vi er parat med initiativer, hvis de ikke flytter af sig selv. Vi kan ikke have, at børnefamilier og andre kunder er nervøse for at komme her, fordi der er biltræf med alt hvad det indebærer, understreger centerchef Pia Murmann Løhndorf.

Forklaringen på, at at Waves - og Greve Kommune - overhovedet er blevet »hjemsted« for biltræf, skal findes for to-tre måneder siden.

Striben Ishøj havde i flere år arrangeret biltræf på en parkeringsplads i Ishøjs industrikvarter. Deltagerne kom fra nær og fjern, og disse biltræf kunne samle flere tusinde personer.

Biltræffene var dog uønsket - af beboere i området og af myndighederne. Ved hjælp af betonklodser, som Ishøj Kommune satte op, og intensiv indsats fra Vestegnens Politi, var Striben Ishøj nødt til at flytte - blandt andet til lokationer i Høje Taastrup. Ingen steder var man dog velkomne.

Den problematiske sæsonstart betød, at Striben Ishøj blev sprængt, og der er opstået en Striben Sjælland og en Striben DK.

Striben Sjælland har i en periode arrangeret biltræf på Waves' parkeringsplads. Både beboere i nærområdet og besøgende til Waves har klaget. Der har været en dialog mellem Waves, Greve Kommune og Midt- og Vestsjællands Politi for at få sat en stopper for biltræffene.

Ved et biltræf i weekenden ved Waves, var der angiveligt en episode, hvor der blev affyret fyrværkeri mod folk. I hvert fald en person skulle efter det oplyste være blevet ramt på benet.

Det har fået Striben Sjælland til på deres Facebook-side at annoncere, at de nu vil rykke deres biltræf til parkeringspladsen ved Mosede Fort.

Det er ikke noget, som Greves borgmester Pernille Beckmann er begejstret for - mildt sagt.

- Disse biltræf er ikke velkomne i Greve Kommune. Hverken ved Waves, ved Mosede Fort eller noget andet sted. Vi har haft en positiv dialog med Waves om at få stoppet det, og vi vil også tage initiativer til, at biltræffet ikke flyttes til Mosede Fort, hvor der kommer mange børnefamilier, ældre - og i øvrigt alle mulige andre besøgende, fastslår Greves borgmester Pernille Beckmann.

- Striben hører ikke til i Greve, tilføjer hun.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter man, at der er kommet anmeldelser omkring larm og andre gener fra biltræffene.

Politiet understreger, at det ikke i sig selv er ulovligt at mødes og kigge på hinandens biler. Politiet fortæller dog samtidig, at man er meget opmærksom på området, og at man tager ud og tjekker, hvis der kommer anmeldelser om gener.