7. maj 2021
Letbanen-Broløft i Glostrup 02
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jeppe Michael Jensen/Hovedstadens Letbane
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie af kæmpe løft: De første letbanebroer er på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie af kæmpe løft: De første letbanebroer er på plads
Vestegnen - 10. april 2021 kl. 08:36

I denne uge nåede letbanebyggeriet i Glostrup en stor milepæl. Det skete, da de første fire nye letbanebroer blev løftet på plads på Søndre Ringvej over Banemarksvej og Sydvestvej nær Glostrup Station. Det skete om aftenen og natten mellem tirsdag og torsdag.

De fire broer af stål er blevet samlet på byggepladsen ved Søndre Ringvej 37 i Brøndby. Derfor var det nødvendigt at spærre de sydgående vejbaner, så broerne kunne blive monteret på store blokvogne og fragtet længere ned ad Søndre Ringvej til deres nye hjemsted på ringvejsbroen ved Glostrup Station.

På ringvejsbroen sørgede to kæmpemæssige kraner for at løfte de 90 tons tunge broer på plads med stor præcision. Natten til onsdag den 7. april kom de første to broer på plads over Banemarksvej/Stationsparken og onsdag aften blev de to sidste broer løftet på plads over Sydvestvej allerede inden midnat.

De fire nye letbanebroer skulle derefter færdigmonteres, og derfor var der fortsat afspærringer under broerne på Sydvestvej og Banemarksvej frem til fredag aften den 9. april.

På byggepladsen i Glostrup fortsætter Hovedstadens Letbane med at forberede monteringen af de sidste store letbanebroer over jernbanesporene, som forventeligt kommer på plads i slutningen af juli 2021. Delene til de to sidste broer ankommer til byggepladsen på Søndre Ringvej 37 i Brøndby i slutningen af april, hvor de bliver samlet.

Hovedstadens Letbane havde en fotograf Jeppe Michael Jensen på pletten for at forevige broløftene, og i fotogalleriet kan man se, hvordan det foregik, da fire gange 90 tons tunge stålbroer fandt deres plads i Glostrup.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?