24. maj 2019
BRAND-ISHOJ.DK
gallery icon

Se billedserie

Foto: BRAND-ISHOJ.DK
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder og video: Ballade efter Brøndby-kamp: Syv anholdt og fem politifolk er kommet til skade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder og video: Ballade efter Brøndby-kamp: Syv anholdt og fem politifolk er kommet til skade
Vestegnen - 04. november 2018 kl. 19:35
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndagens kamp mellem Brøndby og FCK - som Brøndby tabte med 1-0 - fik et dramatisk efterspil.

arrow Læs også: Politiet offentliggør billeder af fodboldbøller: Venter flere anholdelser

Vestegnens Politi oplyser, at syv personer er blevet anholdt og at fem politifolk er kommet til skade i forbindelse med uroligheder, der blandt andet omfattede stenkast.

Umiddelbart efter kampen forsøgte en fangruppering at angribe en anden fangruppering, der var på vej væk fra Brøndby Stadion. Vestegnens Politi lagde sig imellem og forhindrede dermed sammenstød, men en politimand blev ramt af store sten på benet og i underkroppen. I forbindelse med politiaktionen brugte politiet tåregas.

Lidt senere opstod der uroligheder foran Bodega Hovsa på Seminarievej i Brøndby. Her brugte vrede fodboldfans tåregas mod politiet og der blev kastet med sten og andet kasteskyts, hvor flere politifolk blev ramt. Dette medførte en større politiaktion, hvor bodegaen blev lukket, da gerningsmændene var trukket ind på stedet i forbindelse med urolighederne.

Også ved Brøndbyøster Station var der mindre uro, da der opstod slagsmål, imens en større fangruppering befandt sig her i forbindelse med at man afventede særtog tilbage til København. For at stoppe slagsmålet trak politiet stave. Kort efter var roen genoprettet.

I forbindelse med sammenstødene er i alt syv personer blevet anholdt. Fem politifolk er kommet til skade efter at være blevet ramt af sten og andet kasteskyts. Politimanden, der blev ramt af sten i underkroppen, er overført fra skadestue til Herlev Hospital.

Dertil kommer cirka 70 sager, hvor betjente har anmeldt at de er blevet ramt af sten eller udsat for øvrig vold. Disse sager efterforskes nu af Vestegnens Politi, som blandt andet vil bruge det righoldige videomateriale fra efter kampen, til at finde gerningsmændene. Politiet er ikke bekendt med andre tilskadekomne.

- Urolighederne i dag og det at vores folk blev udsat for både stenkast og tåregas, understreger hvorfor disse højrisiko-kampe skal spilles i dagslys. Af hensyn til både vores folk og ikke mindst almindelige fredelige fodboldfans, siger vicepolitiinspektør Kim Erik Hansen.

arrow Uro efter fodboldkamp: Fængslet for at sparke politimand
20. december 2018 kl. 11:07 Opdateret: kl. 11:07
arrow Uro ved fodboldkamp: 23-årig anholdt for vold mod politiet
17. december 2018 kl. 14:32 Opdateret: kl. 14:32
arrow Efter fodbold-uroligheder: Dialog er vejen frem
08. november 2018 kl. 11:43 Opdateret: kl. 11:43