26. juni 2019
Ishøjs første folkebibliotek var placeret i lærerboligen ved Ishøj Skole i Ishøj Landsby. Billede af lærerboligen ca. 1920. Foto: Ishøj Lokalhistorisk Arkiv
gallery icon

Se billedserie

Ishøjs første folkebibliotek var placeret i lærerboligen ved Ishøj Skole i Ishøj Landsby. Billede af lærerboligen ca. 1920. Foto: Ishøj Lokalhistorisk Arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bibliotek fejrer 90 års dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bibliotek fejrer 90 års dag
Vestegnen - 16. januar 2019 kl. 06:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 1929 åbnede det første kommunale folkebibliotek i Ishøj. I den forbindelse inviterer Kulturium Bibliotek til jubilæums-folkefest lørdag den 19. januar.

Med åbningen fik borgerne i Ishøj mulighed for at uddanne sig og øge deres almene viden. På den tid var et bibliotek for mange den eneste mulighed for at tilegne sig viden.

Bibliotekerne havde derfor en stor andel i at sikre landet en, efter tiden, veluddannet befolkning og hermed opbygningen af det demokratiske velfærdssamfund, vi kender i dag. For at fejre denne mærkedag inviterer Kulturium Bibliotek i Ishøj By Center alle Ishøjs borgere til 90-års-jubilæumsfest lørdag den 19. januar kl. 10-16.

Dagen byder på masser af aktiviteter for alle aldersgrupper og begynder klokken 10 med en velkomsttale. Fra klokken 10.15-11 byder biblioteket på en bolle og kaffe eller juice til de første 90 besøgende, hvorefter aktiviteterne for alvor går i gang.

For børnene er der blandt andet musikunderholdning med AnneO duo, trylleworkshop med efterfølgende trylleshow og krea-værksted, hvor man kan lave sin egen flotte påklædningsdukke.

De lidt ældre kan opleve Storm P.-fan og boganmelder ved Weekendavisen, Lars Bukdahl, fortælle om en af Danmarks største humorister Robert Storm Petersen. Derudover kommer trendekspert Julia Lahme forbi og fortæller om kulturtrends og biblioteket.

Kulturium Bibliotek byder naturligvis på kaffe og jubilæumskage om eftermiddagen, og rundt om på biblioteket vil der være en jubilæumsudstilling, som kan tilgås hele dagen. Hele programmet kan ses på bibliotekets hjemmeside ishojbib.dk.