4. juli 2020
Vestegnens Politi har, med rettens velsignelse, beslaglagt en bil efter gaderæs.
Vestegnens Politi har, med rettens velsignelse, beslaglagt en bil efter gaderæs.
Foto: Vestegnens Politi
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beslaglægger dyr bil efter gaderæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beslaglægger dyr bil efter gaderæs
Vestegnen - 05. juni 2020 kl. 12:53
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 34-årig mand har fået konfiskeret sin bil, efter han kørte 145 kilometer i timen i en 50 km/t-zone under et spontant arrangeret gaderæs i Hedehusene.

Det oplyser Vestegnens Politi.

Politiet: Det var vanvidskørsel

Med en kendelse fra Retten i Glostrup beslaglagde politiet torsdag eftermiddag en Tesla S-model fra 2015 til en værdi af anslået 400-500.000 kroner, fortæller Vestegnens Politi.

Det var anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi, som havde anmodet om kendelsen til at beslaglægge bilen, fordi føreren den 1. maj kl. 22.14 blev målt til 145 kilometer i timen på Baldersbuen i Hedehusene, hvor den tilladte hastighed er 50 kilometer i timen.

Og fordi målingen skete, mens den 34-årige fører af Tesla’en kørte om kap dør-om-dør mod en anden bil med andre mennesker i nærheden.

Vestegnens Politi har også åbnet en sag mod føreren af den bil, som Teslaen kørte om kap med. Den kører særskilt, oplyser politiet.

Lederen for færdselspolitiet ved Vestegnens Politi, som dokumenterede ræset, anser det for en grov overtrædelse af færdselsloven:

- Det kan ende fatalt, når man kører med næsten tre gange den tilladte hastighed og oven i købet ved et spontant arrangeret gaderæs på en almindelig vej med risiko for andre mennesker - der er tale om vanvidsbilisme, og derfor slår vi hårdt ned, retsforfølger det og prøver at forhindre en gentagelse, siger vicepolitiinspektør Søren Enemark.

- I sommerhalvåret har vi en særlig indsats på området, og næsten hver weekend står nogen til at miste kørekortet på grund af alt for høje hastigheder, viser de seneste års erfaringer - og med mellemrum tager vi også bilen, tilføjer han.

Søren Enemark varsler, at Vestegnens Politi fortsætter med at have fokus på disse grupper af motorinteresserede, som kører rundt i weekenden og forsamler sig på offentlige veje eller andres parkeringspladser. Det er ofte forbundet med dækafbrænding, motorstøj og høje hastigheder, som får utrygge borgere og grundejere til at ringe til politiet:

- Vi er derude og følger med rundt for at håndhæve færdselsloven, skabe tryghed for borgerne i området og hjælpe de grundejere, som ikke ønsker en spontan forsamling af biler og motorcykler på deres parkeringsplads, siger Søren Enemark.

Vil gerne i dialog

Vicepolitiinspektøren opfordrer de motorinteresserede til at organisere et kontrolleret arrangement under godkendte forhold med de nødvendige tilladelser og sikkerhedsforanstaltninger fremfor at ræse på åbne, offentlige veje med andre trafikanter:

- Vi går gerne i dialog om afvikling af motorarrangementer, men det skal foregå på lukkede områder efter reglerne, så det er trygt og sikkert for alle, siger Søren Enemark.

I sagen med den beslaglagte Tesla skal anklagemyndigheden nu vurdere, hvilke sanktioner der skal i spil.

Men er der tale om høje hastigheder, gaderæs og risiko for mennesker, kan der sædvanligvis ud over konfiskation af bilen og ubetinget frakendelse af førerretten, også komme en fængselsstraf på tale, lyder det fra Vestegnens Politi.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?