26. januar 2020
Truxa blev, særligt i kompagniskab med sin kone Gulli, hvermandseje via tv.
gallery icon

Se billedserie

Truxa blev, særligt i kompagniskab med sin kone Gulli, hvermandseje via tv.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Berømt tryllekunstner bliver vakt til live

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Berømt tryllekunstner bliver vakt til live
Vestegnen - 08. september 2019 kl. 06:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tryllekunstneren Truxa ville i år være fyldt 100. Det markerer man på Cirkusmuseet i Hvidovre med to arrangementer, hvor man både kan høre om Truxas kontroversielle liv og genopleve nogle af hans fantastiske numre.

Fredag den 13. september kl. 13 vil Truxa blive vakt til live af tryllekunstner Michael Frederiksen og museumschef Mikkel Knudsen. De vil henholdsvis genopføre nogle af Truxas tricks så som tankelæsning og blindkørsel, og fortælle om Truxas til tider stormombruste liv.

Det sker i Fægtesalen ved Cirkusmuseet i Hvidovre, og der kan købes kaffe og kage til arrangementet, der koster 50 kroner pr. person.

Søndag den 15. september kl. 12.30 overtager Michael Frederiksen scenen alene, når han på selve Cirkusmuseet vil vise både nogle af sine egne samt nogle af Truxas tricks. Dette show vil være for hele familien, og museet lover både gode grin og plads til masser af forbløffelse.

Museumschef Mikkel Knudsen fortæller:

- Truxa er et af de navne på den danske artistscene, der har brændt sig mest fast, og derfor er det oplagt, at sætte fokus på ham i anledningen af 100 året for hans fødsel.

Truxa blev især kendt i løbet af 1950'erne, da han hurtigt fandt ud af, at den bedste vej til berømmelse var igennem tv. Derfor medvirkede han i tv-shows i både Danmark og Sverige fra tv's begyndelse, hvorved Truxa særligt i kompagniskab med sin kone Gulli blev hvermandseje. Folk sad klistret til skærmen, når de blandt andet lavede deres tankelæsernummer, hvor Truxa kunne »telepatere« til Gulli, hvad han fik stukket i hånden af tilfældige publikummer. Truxas berømmelse forplantede sig også ud i samfundet, og han sætter også spor i dag, hvor man stadig kan købe slikstangen Truxa-stang netop opkaldt efter ham.

De to arrangementer er en del af Vestegnens Kulturuge, og de er støttet af Dansk Artistforbund og Hvidovre Kommune.

Læs mere på www.cirkusmuseet.dk