18. september 2020
Kattejammer Rock er tilbage på Teater Vestvolden i Hvidovre. Foto: Karoline Lieberkind
gallery icon

Se billedserie

Kattejammer Rock er tilbage på Teater Vestvolden i Hvidovre. Foto: Karoline Lieberkind
Foto: Karoline Tiara Lieberkind
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Baggårdskatten er tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Baggårdskatten er tilbage
Vestegnen - 17. januar 2020 kl. 18:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Teaterforestillingen Kattejammer rock får repremiere på Teater Vestvolden i Hvidovre med de elskede sange og virtual reality.

For 40 år siden sang børn og unge fra Vesterbros Ungdomsgård sig ind i folkets hjerter med albummet Kattejammer Rock. Inspireret af pladens stærke og elskede sange har Teater Vestvolden skabt en nyskrevet musikforestilling, der spejler ungdomslivet for vor tids baggårdskatte.

Sange som 'Her i vores gård' og 'Baggårdskat' beretter om livet som ung på datidens Vesterbro i København. I Teater Vestvoldens nye forestilling danner børnenes sange baggrund for en nyskrevet historie baseret på vidneskildninger af unge fra Hvidovre og Vestegnen.

70'ernes baggårdsunger som nutidens forstadskatte

Teaterchef Stephan Pollner siger om forestillingen:

- Fyrre år er gået fra pladen udkom, men vi oplever stadig, at der er børn og unge, der må vokse op med begrænsede muligheder. Forskellen er, at de baggårdskatte, som børnene fra Vesterbro Ungdomsgård synger om, dem finder man ikke længere i storbyen, som er forbeholdt de ressourcestærke, men i forstæderne. Forestillingen Kattejammer Rock handler om dem - vor tids tids baggårdskatte, der har hele livet foran sig. Men hvilket liv, kan de se frem til?

Fra Vesterbro til Vestegnen

I Kattejammer Rock møder publikum Liva, der er en ung pige med en forsvunden mor og en såret sjæl, som bliver opsøgt af den ældre, mystiske dreng Leo. Sammen får de to adgang til en verden af musikalske minder om sårbarhed, styrke og sammenhold.

- Sangene på Kattejammer Rock er inspireret af børn og unge fra datidens Vesterbro, men selv om pladen udkom i slutningen af 70'erne, så fortæller hver eneste sangtekst en historie, som børn og unge kan relatere til i dag. Vi spejler de berømte sange med en nyskrevet historie baseret på unges livserfaringer i dag, siger Stephan Pollner.

Virtual-reality

I en verden, hvor det er naturligt for unge at navigere mellem fysiske og digitale virkeligheder sætter forestillingen Kattejammer Rock den nyeste virtual-reality-teknologi på scenen.

Med VR åbner der sig helt nye rumlige muligheder, fortæller Interaktionsdesigner Jakob la Cour, der har iscenesat den nye teknologi i forestillingen.

- I denne forestilling bruger vi VR til at give publikum en dybere adgang til hovedkarakteren Liva's indre. F.eks. når publikum på egen krop oplever den intimiderende oplevelse af at være omringet af fremmede i Livas hjem eller ser, hvordan Liva, efter at være faret vild, som lille forestiller sig, at der kommer grønne monstre frem i skovens mørke, siger Jakob la Cour.

Med virtual reality bliver publikum aktive i historien og en del af den samlede oplevelse.

- Virtual reality er et inddragende medie, da brugeren må bevæge hoved og krop for at interagere. Publikum ser heller ikke de samme detaljer, da VR-video har 360 graders indhold i alle retninger. Det skaber sociale rum for samtale, når f.eks. Anna fra 6B pludselig peger ud i luften og siger "Se, min papfar bor i den der røde boligblok derovre", siger Jakob la Cour.

Kattejammer Rock er på plakaten på teatret i Hvidovre fra 18. januar og frem til den 16. februar.

Læs mere på www.teatervestolden.dk

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?