16. september 2019
Kortet viser visitationszonen i Hundige.
Kortet viser visitationszonen i Hundige.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anspændt stemning: Politiet opretter visitationszone

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anspændt stemning: Politiet opretter visitationszone
Vestegnen - 24. september 2018 kl. 20:05
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En anspændt stemning i bandemiljøet og risikoen for flere voldshandlinger, har mandag aften fået Midt- og Vestsjællands Politi til at oprette en visitationzone i Gersagerparken, Askerød-bebyggelsen, Hedelunden og Valhallen i Hundige.

arrow Læs også: Efter nyt skyderi: Visitationszone forlænges

Politidirektøren i Midt og Vestsjællands politikreds har bestemt, at politiet skal have udvidet mulighed for at foretage stikprøvevisitationer i visitationszonen.

Baggrunden for beslutningen om etablering af visitationszone er, at der efter politiets vurdering er en forøget risiko for, at der i området foretages en strafbar handling, som indebærer fare for personers liv, helbred og velfærd.

Der er ved vurderingen lagt vægt på, at der efter politiets vurdering aktuelt verserer en voldelig konflikt mellem to kriminelle grupperinger i København. Begge grupperinger har allierede i Hundige, hvilket allerede lokalt har ført til flere voldelige sammenstød, herunder skudepisoder i området.

Det er politiets vurdering, at der lige nu er en meget anspændt stemning i området, og at de implicerede grupperinger og deres allierede har adgang til våben.
Det er politiets vurdering på baggrund af de seneste hændelser og politiets efterforskning, at der foreligger en risiko for yderligere voldelige episoder.
Formålet med den målrettede indsats er at kontrollere, om nogen i området besidder eller bærer våben. Politiets indsats har til formål at forebygge, at nogen foretager strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd.

Visitationszonen omfatter et område, der er afgrænset af følgende veje i området:
Godsvej fra jernbanestrækningen, Hundigevej, indkørsel til Hundigevej nr. 38, markskellet før beboelsen frem til Godsvej ved indkørsel til Godsvej nr. 105, Godsvej frem til Lille Vejleå, Lille Vejleå/Ishøj Sø, sti til Hundigevej, Hundigevej, jernbanestrækningen fra Hundigevej via Hundige St. til Godsvej.

arrow Maskerede mænd på knallert skød mod unge i Hundige
08. oktober 2018 kl. 02:48 Opdateret: kl. 02:50
arrow Politiet ikke på bar bund: - Vi skal nok få det løst
23. september 2018 kl. 14:35 Opdateret: kl. 14:35
arrow Efter nyt skyderi: Politiet indfører visitationszone
23. september 2018 kl. 00:11 Opdateret: kl. 00:11