15. oktober 2019
Retten i Glostrup skal i den kommende uge tage stilling til en opsigtsvækkende sag, hvor en 43-årig mand er anklaget for at misbruge kvinder under hypnose.
Retten i Glostrup skal i den kommende uge tage stilling til en opsigtsvækkende sag, hvor en 43-årig mand er anklaget for at misbruge kvinder under hypnose.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anklage: Misbrugte kvinder under hypnose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anklage: Misbrugte kvinder under hypnose
Vestegnen - 22. februar 2018 kl. 07:08
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I næste uge starter en usædvanlig sag ved Retten i Glostrup: En 43-årig mand er anklaget for at have misbrugt flere kvinder seksuelt, mens de var under hypnose i hans klinik i Rødovre.

Den 43-årige nægter sig skyldig, oplyser hans forsvarer.

Sagen har været flere år undervejs. Den startede med, at en dengang 16-årig pige fortalte, at hun i en periode i 2015 og 2016 var blevet seksuelt misbrugt adskillige gange i mandens hypnoseklinik i Rødovre Centrum. Da denne sag blev behandlet i Retten i Glostrup i december 2016, erkendte den 43-årige mand sig delvis skyldig.

Han nægtede dog, at de seksuelle aktiviteter mellem ham og den dengang 16-årige pige var sket under hypnose, og han forklarede også, at det skete frivilligt. Ifølge mandens forklaring, fik han det mere og mere skidt med de seksuelle aktiviteter og satte en stopper for det. Efterfølgende lukkede han klinikken.

Det var oprindelig meningen, at denne sag skulle afgøres som en tilståelsessag. Det blev ikke tilfældet, fordi den 43-årige mand »kun« erkendte sig delvis skyldig, og nægtede, at der var tale om tvang.

Omtalen af sagen fik imidlertid flere andre kvinder til at kontakte Vestegnens Politi. De fortalte, at de også havde været udsat for seksuelle overgreb af den 43-årige mand.

Når han i den kommende uge sidder på anklagebænken i Retten i Glostrup, er han anklaget for dels groft misbrug af den dengang 16-årige pige, dels for misbrug af otte andre kvinder. De syv af forholdene er sket i den nu lukkede hypnoseklinik i Rødovre Centrum, mens et er sket i et privat hjem i Hedehusene.

Anklagerne omfatter både voldtægt og forskellige former for blufærdighedskrænkelser. Ifølge anklagemyndigheden hos Vestegnens Politi er alle forhold sket, mens kvinderne var i hypnose.

Som sagt nægter den 43-årige mand sig skyldig. I den oprindelige sag om den dengang 16-årige pige har han forklaret, at det ikke skete med tvang, og at pigen ikke var i hypnose.

Anklagemyndigheden hos Vestegnens Politi har nedlagt påstand om, at den 43-årige mand frakendes retten til at beskæftige sig med børn og unge under 18 år, og erhvervsmæssigt at måtte tage piger og kvinder i behandling.