25. maj 2019
Det er denne lysreklame på Gammel Køge Landevej hele sagen handler om.
gallery icon

Se billedserie

Det er denne lysreklame på Gammel Køge Landevej hele sagen handler om.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Amin Jensen tilfreds: Sag om lysende reklameskilt skal gå om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amin Jensen tilfreds: Sag om lysende reklameskilt skal gå om
Vestegnen - 09. november 2018 kl. 10:00
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er i virkeligheden helt vildt. Det har taget det såkaldte Planklagenævn cirka 13 måneder at finde ud af, at sagen om et lysende reklameskilt på Gammel Køge Landevej i Hvidovre, skal sendes tilbage til Hvidovre Kommune til ny behandling.

arrow Læs også: Amin Jensen skal fjerne reklameskilt

Det lysende reklameskilt er opsat af komikeren og entertaineren Amin Jensen foran hans hus på Gammel Køge Landevej lige over for Byvej i Hvidovre. Og det har stået der i omkring et par år.

Reklameskærmen har haft reklamer for både Amin Jensen selv, for arrangementer i Hvidovre og kommercielle budskaber. Og så blev reklameskærmen udnyttet til politiske budskaber, da Amin Jensen stillede op ved det seneste kommunalvalg - hvor han dog ikke blev valgt ind.

Hele sagen startede, da Hvidovre Kommune i januar 2017 modtog en klage over opsætningen af det lysende reklameskilt. Kommunen afgjorde kort efter, at reklameskiltet var i strid med byplanvedtægten, der fortæller, at ingen form for skiltning og reklamering må finde sted.

I maj 2017 søgte Amin Jensen så dispensation fra byplanvedtægten til skiltet. Og i september 2017 blev der givet afslag.

Hvidovre Kommune argumenterede med, at der dels var tale om en overtrædelse af byplanvedtægten, dels at det lysende reklameskilt var til gene for trafikanter og naboer.

Afslaget fik Amin Jensen til at klage til Planklagenævnet - som altså nu er kommet med en afgørelse. Sammen med en beklagelse af den lange sagsbehandlingstid...

Planklagenævnet har ikke som sådan givet Amin Jensen medhold, så det lysende reklameskilt kan blive stående permanent.

Planklagenævnet har nemlig sendt sagen tilbage til Hvidovre Kommune til fornyet behandling.

Det skyldes flere elementer. Et af dem er, at kommunen ikke kan argumentere med trafiksikkerhed i forbindelse med den lysende reklameskærm - det er alene en sag for Vestegnens Politi.

Hvidovre Kommune skal nu se på Amin Jensens ansøgning om dispensation igen.

Ifølge Planklagenævnet skal kommunens vurderinger baseres på »saglige og planlægningsmæssigt relevante hensyn«. Det kan fx være gener for naboerne og visuel fremtræden i området.

Kommunen skal også se på, om der er andre skilte i samme område, der er opsat - enten i strid med en byplanvedtægt, eller fordi kommunen har givet dispensation. Amin Jensen skal behandles på samme måde, som andre, understreger Planklagenævnet.

At sagen nu starter forfra, betyder at Hvidovre Kommune skal vælge, om man fortsat vil give afslag på dispensation, eller man vil tillade lysreklamen. Hvis man vælger - igen - at give afslag, skal der igen ske høring mm. Der kan med andre ord gå lang tid, før der er en endelig afgørelse.

arrow Politikere skal nu se på Amin Jensens omstridte reklameskilt
26. august 2017 kl. 16:06 Opdateret: kl. 16:06