12. maj 2021
5.a på Brøndbyvester Skole demonstrerede, at naturen kan bruges til bevægelse. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

5.a på Brøndbyvester Skole demonstrerede, at naturen kan bruges til bevægelse. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alle i bevægelse - på egen hånd eller sammen med andre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle i bevægelse - på egen hånd eller sammen med andre
Vestegnen - 02. maj 2021 kl. 06:53
Af Peter Erlitz

2.000 flere voksne skal blive fysisk aktive.

1.000 flere børn og 1.000 flere voksne skal blive en del af foreningslivet.

Det er ambitionen med den aftale, som Brøndby Kommune netop har underskrevet, og som gør kommunen til en Bevæg dig for livet-visionskommune. De øvrige parter i aftalen er DIF og DGI.

Netop mere idræt, sport og bevægelse hele livet er et fokusområde i den 2030-strategi, som Brøndby Kommune vedtog sidste år.

- I løbet af de næste fem år skal mange flere borgere i Brøndby opleve glæden ved at bevæge sig, og ved at være en del af et aktivt fællesskab, sagde borgmester Kent Magelund, da Bevæg dig for livet-aftalen blev underskrevet i Brøndbyskoven. Og det var ikke uden grund, at man havde valgt netop dette sted.

Artiklen fortsætter under boksen

- Når vi mødes i Brøndbyskoven, er det selvfølgelig fordi vi skal passe på hinanden i en pandemitid. Men også for at sætte fokus på den mangfoldige natur i Brøndby, og dét potentiale vi ser i at bruge naturen, sagde Kent Magelund.

Ekstra opgave

Kent Magelund fremhævede, at i det seneste års tid med corona, så har rigtig mange søgt ud i naturen for at bevæge sig og få oplevelser, når den organiserede idræt i lange perioder var nedlukket.

- Foreningerne i Brøndby har, ligesom foreningerne i resten af landet, oplevet et tilbageslag i medlemstallet som følge af corona-epidemien. Vi har derfor fået en ekstra opgave med at vinde det tabte tilbage. Men samtidig har mange borgere fået øjnene op for gang og bevægelse i natur og byrum, og dét er en interesse, vi skal gribe og fastholde, sagde Brøndbys borgmester.

Det var også et tema for Charlotte Bach Thomassen, der er landsformand for DGI. Hun fastslog, at bevægelse ikke kun kan finde sted i en idrætshal eller på en sportsbane - hvilket coronasituationen også har vist. Bevægelse kan netop foregå alle andre steder - og her er naturen en arena i sig selv.

Noget som 5.a på Brøndbyvester Skole demonstrerede ganske fint, da de lavede cirkeltræning på den lille træningsbane ved indgangen til Brøndbyskoven over for Engtoftegård.

Artiklen fortsætter under billedet

Brøndbys borgmester Kent Magelund skriver under på Bevæg dig for livet-aftalen. I baggrunden er det DGI-formand Charlotte Bach Thomassen. Foto: Mie Neel

Netop en større variation i natur og grønne områder er også et fokusområde i Brøndby-strategien.

Skal tænke nyt

Efter aftalen nu er underskrevet, skal alle parter i arbejdstøjet. Senest til september, skal der ligge en overordnet projektplan.

Det ligger dog allerede fast, at der vil blive arbejdet bredt med de forskellige indsatser. Blandt målgrupperne er både børn og unge, børnefamilier og seniorer.

Aftalen lægger op til, at der skal tænkes nyt, bredt og anderledes for at få sat de inaktive borgere i bevægelse. Og det er også lagt til til at inddrage lokalsamfundet, fx borgere, foreninger, selvorganiserede aktører, aftenskoler, arbejdspladser, kommercielle aktører, ældrecentre, og kommunale institioner.

Det er i høj grad DGI Midt- og Vestsjælland, der skal koordinere det praktiske arbejde, og som skal bidrage med blandt andet erfaringer fra andre Bevæg dig for livet-kommuner.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?