17. juli 2019
Det nye akutteam i Hvidovre og Brøndby med leder Jens Jørgen Lemvig i spidsen.
Det nye akutteam i Hvidovre og Brøndby med leder Jens Jørgen Lemvig i spidsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Akutteam skal give færre hospitalsindlæggelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Akutteam skal give færre hospitalsindlæggelser
Vestegnen - 10. februar 2019 kl. 16:36
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et specialiseret hold af sygeplejersker er blevet ansat i et nyt Akutteam Brøndby-Hvidovre. De skal være med til at behandle borgere i eget hjem, så antallet af hospitalsindlæggelser kan minimeres.

arrow Læs også: Kommuner går sammen: Akut hjælp til borgerne

Nabokommunerne Brøndby og Hvidovre er gået sammen for at oprette et akutteam bestående af sygeplejersker med særlige kompetencer inden for akutsygepleje, der let og hurtigt kan rykke ud til syge borgere i de to kommuner. Det nye akutteam skal være med til at sikre, at behandlingen af flere borgere kan ske hjemme.

Akutteamet kommer derfor til at samarbejde tæt sammen med de to kommuners praktiserende læger, hjemmesygeplejerskerne, hjemmeplejen, 1813 og hospitalerne. Det er især disse samarbejdspartnere, som kommer til at tage kontakt til akutteamet, når de vurderer, at en borger har brug for behandling i hjemmet. Dermed kan flere indlæggelser på hospitalet undgås, ligesom akutteamet også skal tage hånd om de borgere, der stadigvæk har brug for behandling, efter de er kommet hjem fra hospitalet.

- Vi ved, at det kan være en anstrengende oplevelse at komme på hospitalet. Især hvis det blot handler om at blive observeret, få lagt et kateter eller taget en blodprøve, som godt kan klares hjemme. Derfor bliver akutteamet et vigtigt supplement til vores nuværende sundhedstilbud,"siger Per Jensen, der er formand for social- og sundhedsudvalget i Brøndby Kommune.

Akutteamet kan efter aftale med den praktiserende læge fx rykke ud og tage blodprøver i borgerens hjem for at måle infektionstal og blodprocenter. Dette er noget, som borgeren hidtil har skullet forbi lægen eller hospitalet for at få taget. Med akutteamets udrykning vil færre borgere opleve, at det er nødvendigt at skulle forbi hospitalet.

- Udviklingen i sundhedsvæsenet er i øjeblikket, at flere og flere borgere skal behandles i eget hjem, og her vil vi med det nye akutteam i Brøndby og Hvidovre kunne gribe den opgave med vores dygtige akutsygeplejersker. Vi ved endnu ikke, hvordan den kommende sundhedsreform bliver, men der er ingen tvivl om, at vi med vores nye akutteam har skabt et fundament, som kan udbygges, så vi er forberedt på de krav, som det øvrige sundhedsvæsen stiller til os i fremtiden, siger Lars G. Jensen, der er formand for ældre- og sundhedsudvalget i Hvidovre Kommune.

Der er foreløbig fem sygeplejersker i akutteamet, og de vil bemande teamet fra klokken 08.00 til 22.00 mandag til fredag og fra 10.00 til 20.00 i weekenden.

Jens Jørgen Lemvig er leder af Akutteam Brøndby-Hvidovre, og han ser frem til, at hans nye team for alvor kommer på arbejde og får mødt de borgere i de to kommuner, som har brug for hjælp fra de specialiserede sygeplejersker.

- Vi har brugt lang tid på at forberede os på, at vi nu bliver en del af de to kommuners sundhedstilbud. Jeg er sikker på, at vi i fællesskab med de andre sundhedsfunktioner kommer til at kunne gøre en forskel for en gruppe borgere. Kan vi være med til at hjælpe til, at borgerne ikke behøver blive indlagt, så er det en succes for os, siger Jens Jørgen Lemvig.

Akutteamet kan ikke kontaktes direkte af borgerne, men kontakten til den nye funktion vil ske fra de praktiserende læger, hjemmesygeplejersker, hjemmeplejen, 1813 eller hospitalerne.

En række andre kommuner på Vestegnen har også oprettet tilsvarende ordninger. I sommeren 2018 gik Albertslund, Glostrup, Høje-Taastrup og Vallensbæk kommuner sammen om en fælles akutfunktion.