15. oktober 2018
Lanceringen af Plads til Alle i Brøndby og Hvidovre med hjælp fra Agger Foundation skete ved et arrangement i Rosenhøj Boldklub i Hvidovre - Daniel Aggers barndomsklub. Fra venstre er det Hvidovres borgmester Helle Adelborg, formand for idræts- og fritidsudvalget i Brøndby Michael Buch Barnes, direktør for Red Barnet internationalt Helle Thorning-Schmidt, og Daniel Agger, der er stifter af Agger Foundation. Foto: Hans Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Lanceringen af Plads til Alle i Brøndby og Hvidovre med hjælp fra Agger Foundation skete ved et arrangement i Rosenhøj Boldklub i Hvidovre - Daniel Aggers barndomsklub. Fra venstre er det Hvidovres borgmester Helle Adelborg, formand for idræts- og fritidsudvalget i Brøndby Michael Buch Barnes, direktør for Red Barnet internationalt Helle Thorning-Schmidt, og Daniel Agger, der er stifter af Agger Foundation. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Agger skaber plads til alle børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Agger skaber plads til alle børn
Opdateret 11. november 2017 kl. 15:37
Vestegnen - 11. november 2017 kl. 15:31
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udsatte børn i Brøndby og Hvidovre skal i højere grad deltage i fritidsaktiviteter. Fredag eftermiddag startede projektet »Plads til Alle« på Vestegnen med deltagelse af Daniel Agger og tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, der i dag er direktør for Red Barnet internationalt.

Man kan sige, at en ring blev sluttet for Daniel Agger, da han fredag eftermiddag var med ved lanceringen af projektet »Plads til Alle« i Brøndby og Hvidovre.

Det skete i Rosenhøj Boldklub i Hvidovre, der er Daniel Aggers barndomsklub. Han kom siden til Brøndby og Liverpool - og tilbage til Brøndby. Han er ikke alene en fodboldpersonlighed, han er også som menneske en personlighed med værdier, der rager op.

Den tidligere landsholdsanfører har stiftet Agger Foundation, der hjælper børn, som på den ene eller anden måde er kommet i vanskeligheder. Det kan være på grund af sygdom eller svære vilkår under opvæksten.

Nu har Agger Foundation doneret en million kroner til Red Barnets indsats »Plads til Alle«, der skal støtte udsatte børn i Hvidovre og Brøndby til at deltage i fritidsaktiviteter, som kan støtte deres trivsel i opvæksten. Pengene er blandt andet indsamlet ved en stor velgørenheds-event tidligere på året, som Daniel Agger arrangerede.

Med donationen vil Daniel Agger give tilbage til det foreningsliv, som har betydet så meget for ham selv:

»Jeg har været privilegeret i mit liv. Har altid haft folk omkring mig til at støtte mig. Sådan går det ikke for alle. Nogle børn har brug for hjælp og et skub i den rigtige retning. Jeg har samtidigt set, hvor afgørende fodbolden og foreningslivet har været for mig og mange andre. Det er grunden til, at jeg tager dette initiativ,« siger Daniel Agger, der har stoppet sin fodboldkarriere efter 75 landskampe for Danmark.

Investerer i frivillige
Det er frivillige, der skal løfte opgaven med at få udsatte børn bedre integreret i foreningslivet, hvad enten det er til fodbold, svømning eller noget helt tredje. Det koster dog at rekruttere, drive og fastholde den frivillige indsats, og det er her støtten fra Agger Foundation kommer ind i billedet - som en investering i de frivillige.

Det er fagpersoner i Brøndby og Hvidovre, der skal spotte de børn, som kan få glæde af tilbuddet. Frivillige besøger hjemmet og tager en snak med børn og forældre, og det er også frivillige, der sørger for, at børnene får en god start i en fritidsaktivitet.

»I Plads til Alle stiller vi en frivillig til rådighed, som kan følge barnet frem og tilbage mellem klubben og hjemmet, og som kan være kontakt mellem barnet, forældre og klubben. Nogle børn kan selv klare at tage frem og tilbage efter nogle gange, andre har behov for længere tid,« forklarer Majbritt Borgmann, der er seniorrådgiver i Red Barnet.

Hun understreger, at den håndholdte indsats i forhold til det enkelte barn er afgørende, og de frivillige »følgevenner« er en del af det.

Vigtigt for fællesskabet
Både Brøndby og Hvidovre byder initiativet velkommen.

»Det er så vigtigt for børn og unge at være en del af et fællesskab, og idræt kan noget helt særligt i den sammenhæng. Derfor glæder jeg mig over, at Hvidovre Kommune er en del af Plads til Alle. Det er et helt unikt initiativ, og det er dejligt at opleve, at en sportsstjerne som Daniel Agger i samarbejde med Red Barnet på denne måde bidrager til at give Hvidovre-børn en mulighed for at tage del i fællesskaber,« siger borgmester i Hvidovre Kommune, Helle Adelborg.

Daniel Agger, der selv er fra Hvidovre, har indsamlet midlerne til indsatsen i et samarbejde med tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, der i dag er direktør for Save the Children International.

»Alle børn fortjener at opleve, at de er en del af et trygt fællesskab, og at de har en fremtid sammen med andre. Plads til Alle er et rigtig godt eksempel på, at vi med fælles hjælp kan løfte børn og unge ind i fællesskabet og give dem et stærkere fundament at udvikle sig fra,« siger Helle Thorning-Schmidt.

Håber på udvidelse
Selv om Danmark har en lang tradition for at opbygge et stærkt lokalt foreningsliv, viser en undersøgelse fra Børnerådet imidlertid, at fx 28 procent af børn med enlige forældre og 35 procent af børn fra etniske minoriteter ikke går til fritidsaktiviteter.

Det er den udvikling, som nu skal vendes i Hvidovre og Brøndby gennem Plads til Alle, der er for børn i alderen 5-18 år.

I Red Barnet håber man, at Plads til Alle på sigt kan udvides:

»Nu starter vi i Brøndby og Hvidovre, men vi håber at kunne udvide til andre kommuner på Vestegnen. Vi har allerede fået henvendelser,« fortæller seniorrådgiver i Red Barnet Majbritt Borgmann.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk