3. august 2021
»Hej med jer - jeg har taget lidt med til jer,« sagde Daniel Agger, da han trådte ind i fællesrummet på børneafdelingen på Hvidovre Hospital.
gallery icon

Se billedserie

»Hej med jer - jeg har taget lidt med til jer,« sagde Daniel Agger, da han trådte ind i fællesrummet på børneafdelingen på Hvidovre Hospital.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Agger fik smilet frem hos syge børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Agger fik smilet frem hos syge børn
Opdateret 03. december 2014 kl. 13:59
Vestegnen - 02. december 2014 kl. 18:07
Af Peter Erlitz

Det var stort, kæmpestort, da Daniel Agger forleden besøgte børneafdelingen på Hvidovre Hospital.

»Jeg sagde, at jeg ikke ville udskrives, før Agger havde været her. Jeg ville i hvert fald ikke tage hjem inden han kom på besøg.«

Det var nu ikke fordi drengen bag denne udtalelse havde udsigt til at komme hjem. Hans ord illustrerer dog ganske glimrende, hvor kæmpestort det var for de syge børn på Hvidovre Hospitals børneafdeling, at Brøndby-stjernen og landsholdsanføreren Daniel Agger forleden kom på besøg.

Med sig havde han den store Brøndby-maskot Nanok, nogle fik en Brøndby-bamse og til alle børnene var der en pose med forskellige Brøndby-ting, bl.a. et halstørklæde. Og desuden blev børnene budt på kage, juice, Agger-autografer og masser af foto-muligheder.

Det var dog den direkte snak med Daniel Agger, der var det største. Uanset hvilket hold man holder med, så er alle nemlig Agger-fan. Han er et ikon både i og uden for fodboldverdenen.

»Vi har aldrig set ham i virkeligheden, så det er bare så stort,« var meldingen fra to drenge.

arrow Læs også: Ti år med klovnen på stuegang
Bliver ikke større

For 10-årige Malthe bliver Daniel Agger besøget bare ikke større.

»Han er bare så sej. Og så spiller han også godt fodbold,« lød det fra Malthe, der er kæmpe Brøndby-fan. Og for Malthe var det næsten bedre end juleaften at have Daniel Agger siddende på sengekanten.

Malthe blev indlagt på børneafdelingen på Hvidovre Hospital med alvorligt åndedrætsbesvær, og nu skal lægerne finde ud af, hvad der er galt. Og selv hos en lille, mat patient får Daniel Agger smilet frem.

Det er også hele baggrunden for, at Agger rev nogle timer ud af kalenderen, for at besøge de syge børn på Hvidovre Hospital.

»Det var en tradition i Liverpool, at vi hvert år besøgte børnehospitalet, og jeg oplevede, hvor stor en betydning det havde for børnene. Da jeg så kom tilbage til Brøndby, synes jeg det var værd at fortsætte med,« fortæller Daniel Agger om baggrunden for, at han kontaktede børneafdelingen på Hvidovre Hospital.

At møde syge børn er noget, som påvirker.

»Jeg synes det er hårdt, og naturligvis påvirker det at opleve børn, der er syge. Men når man så ser, hvor stor en betydning det har for børnene med sådan et besøg, og at man kan få et smil frem og lidt glød i øjnene, ja så er det det hele værd,« sagde Daniel Agger.

Han håber, at han også næste år kan besøge børneafdelingen på Hvidovre Hospital.

Alletiders

»Det er fantastisk, at Daniel Agger gør det her, og vi er meget taknemmelige. For børnene er det dejligt, at de får et afbræk i en hospitalsindlæggelse, som kan være langvarig og trist. Og særligt for de lidt større børn er det her bare alletiders,« siger Klaus Børch, der er ledende overlæge ved børneafdelingen på Hvidovre Hospital.

Daniel Aggers besøg på børneafdelingen på Hvidovre Hospital er ikke det eneste, han har tænkt at bidrage med. Daniel Agger har spurgt til, om der var noget man manglede på afdelingen, og svaret var, at man godt kunne bruge nogle tv-skærme og playstation og måske nogle bordfodboldspil. Så det arbejder man nu videre med.

»Det vil have stor betydning, hvis vi kan have tv-skærme og playstation på alle stuer. Det giver noget ekstra for især de større børn. Så vi er meget, meget glade for Daniel Aggers indstilling,« fortæller Klaus Børch.

arrow En bamse kom forbi børneafdelingen
15. maj 2014 kl. 08:17 Opdateret: kl. 12:03
arrow Børn og unge får digital doktor
25. marts 2014 kl. 07:18 Opdateret: kl. 08:10
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?