25. marts 2019
Om få uger kommer der en afklaring om fremtiden for Vridsløselille Statsfængsel.
Om få uger kommer der en afklaring om fremtiden for Vridsløselille Statsfængsel.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Afklaring om fængsel om få uger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afklaring om fængsel om få uger
Vestegnen - 10. oktober 2018 kl. 14:03
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Om ganske kort tid får Albertslund Kommune svar på, om man kan begynde at byudvikle det område, hvor Vridsløselille Statsfængsel i dag ligger.

Det oplyste justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i Folketinget onsdag eftermiddag. Det var folketingsmedlem Mattias Tesfaye (S), der er valgt på Vestegnen og i øvrigt selv bor i Albertslund, som havde stillet spørgsmål om fremtiden for det gamle fængsel.

Vridsløselille Statsfængsel - der er kendt fra Olsen Banden - ligger centralt i Albertslund, og det kæmpestore areal på 100.000 kvadratmeter udgør et af Vestegnens helt store byudviklingsprojekter, med plads til både boliger og erhverv.

Det var meningen, at Vridsløselille Statsfængsel skulle være lukket ned med udgangen af 2016, efter man havde taget et nyt moderne fængsel i brug på Falster.

Sådan kom det ikke til at gå. I stedet blev fængslet i Albertslund af staten brugt til at frihedsberøve afviste asylansøgere og som modtagekapacitet.

Dermed måtte Albertslund Kommune udskyde planlægningen af det centrale område.

I dag står Vridsløselille Statsfængsel tomt. Staten har ganske enkelt lagt det i dvale. Samtidig sidder man i Albertslund Kommune og venter.

Efter spørgsmål fra Mattias Tesfaye har justitsminister Søren Pape Poulsen nu lovet, at der kun vil gå få uger, før der ligger en afklaring.

- Jeg har forståelse for ønsket om at kunne komme i gang med en byudvikling, sagde Søren Pape Poulsen.

- Vi skylder kommunen et svar på, om vi vil afhænde fængslet, tilføjede justitsministeren.

Han håbede, at det hele løses til alles glæde, som han udtrykte det.

Hvis det går, som Albertslund Kommune ønsker, at vil der meget snart blive sat gang i en planlægning af området, i samarbejde med statens ejendomsselskab Freja. Der skal både udarbejdes en overordnet plan, arkitektkonkurrence, trafikanalyser og meget mere. Et arbejde, der kan tage flere år.

- Der er her en helt unik mulighed for at skabe nye boligområder, som kan blive rammen om mange menneskers familieliv og tillige bidrage til at skabe vækst i kommunen, og på sigt gøre kommunen mere socialt og økonomisk bæredygtigt, har Albertslunds borgmester, Steen Christiansen understreget.