22. september 2019
Marie Raasthøj Hansen er koordinator i Pilegården - Brøndbys nye kulturhus for unge.
gallery icon

Se billedserie

Marie Raasthøj Hansen er koordinator i Pilegården - Brøndbys nye kulturhus for unge.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbner et nyt ungdomshus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbner et nyt ungdomshus
Vestegnen - 19. marts 2019 kl. 14:27
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Pilegården er blevet støvet grundigt af og er netop genopstået i version 2.0. Målet er et kulturhus, hvor Brøndbys unge mødes og får lyst til at arrangere fællesskaber og events. Marie er som ny kulturhuskoordinator på opgaven.

Kaffen løber spruttende igennem kaffemaskinen, der står hjemmelavede romkugler på bordet i det åbne køkken, der kører musik i baggrunden og fire fyre har netop sat sig i det store opholdsrum med et brætspil.

Marie Raasthøj Hansen, 31 år, slår beskrivende ud med armene, når hun fortæller om det rod af gamle møbler og skidt, hun startede med at få styr på, da hun åbnede dørene i Pilegården som nyansat kulturhuskoordinator. Hendes opgave er at opdatere den tidligere landejendom, der siden 1960´erne har dannet rammen om kommunale tiltag som fx rideskole og ungdomsskole, så Brøndbys unge anno 2019 får lyst til at gå op af trappen og ind i den fine gamle bygning.

- Vi drømmer om, at Pilegården bliver et sted med aktive unge mellem 16 og 29 år, der arrangerer fællesskaber og events, der tager udgangspunkt i deres egne behov. Huset skal skabe modige unge, der engagerer sig og løfter hinanden, lyder det fra Marie Raasthøj Hansen, der er startet med knofedt for at skabe rammerne om et rart sted at være.

Nylakerede gulve, nymalede vægge, nye hårde hvidevarer, møbler som produktionshøjskolens unge har lavet og en masse ture i Ikea, danner grundlaget for det opdaterede Pilegården, der nu står klar til at blive indtaget af byens unge. Husets førstesal er ved at blive indrettet. Her finder man gamerrummet, her kan man se film og man kan fordybe sig i mange hyldemeter tegneserier.

- Det skal være rart at hænge ud her. Det skal være et bedre alternativ til at sidde alene derhjemme. Her er plads til, at du kommer alene og ikke skal andet end at sidde i loungeområdet og slappe af. Men der er også rum for, at du kommer med en ide og en lyst til at sætte noget i værk. Det kan være alt fra at stable et kor på benene eller søge om tilskud til en dramalærer. Du kan også sidde og game. Komme forbi og få et billigt måltid eller være kreativ. Når de unge hører, at de gerne må bruge huset og bare være her og lave lige det, de har lyst til, så spidser de ører. Her er ingen forventning om, at du skal finde på noget. Man må også sidde og se Netflix bagerst i lokalet, forklarer Marie Raasthøj Hansen. - Når vejret er til det, håber jeg, vi også får gang i udendørs aktiviteter. At vi fx bruger haven og får lavet højbede. Og at vi måske arrangerer en endagsfestival, fx i samarbejde med musikskolen. Der er masser af muligheder i huset og jeg glæder mig til, at målgruppen på de 16-29-årige opdager perspektiverne i stedet og der opstår fællesskaber og begivenheder, de står bag, siger kulturhuskoordinatoren, der kalder sin nye stilling for et drømmejob.

- Jeg interesserer mig for kulturproduktion i det frivillige foreningsliv og brænder for, at unge kan opbygge selvværd. Så dette var det perfekte job, lyder det fra Marie Raasthøj Hansen.

På Pilegården Brøndbys Facebookside kan man læse mere om huset og aktiviteterne.