27. februar 2020
Vestforbrænding holder workshops for børnefamilierne.
gallery icon

Se billedserie

Vestforbrænding holder workshops for børnefamilierne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbner Danmarks største skraldespand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbner Danmarks største skraldespand
Vestegnen - 06. februar 2020 kl. 10:13
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vestforbrænding fylder 50 år, og i den anledning kan børnefamilier få et unikt indblik i arbejdet hos Danmarks største affaldsselskab. I vinterferie-ugerne 7 og 8 kan skolebørn og deres forældre komme til workshops og opleve affaldets skjulte potentiale via øvelser og eksperimenter.

arrow Læs også: Vestegnens største skraldespand

Vestforbrænding ligger i Glostrup, og blandt ejerne er kommunerne Albertslund, Brøndby, Glostrup, Høje-Taastrup, Ishøj, Rødovre og Vallensbæk.

Det kan være svært for børn at forstå, hvad komplekse begreber som ressourcer, cirkulær økonomi, miljø og genanvendelse helt præcist betyder. Og måske bliver selv mor og far lidt udfordrede, når de skal forklare de abstrakte ord til næste generation hjemme ved middagsbordet. Men i uge 7 og uge 8 er der mulighed for, at børn og deres voksne på kreativ vis kan få konkrete svar på, hvorfor det er vigtigt, at vi sorterer affald og genbruger så meget som muligt.

Som et initiativ i forbindelse med Vestforbrændings 50-års jubilæum kan man komme på besøg og bogstaveligt talt få fingrene ned i skraldet. Formålet er at få gjort et stort samfundsanliggende nærværende for børnene og give dem et indblik i affaldets mange muligheder.

- Det er vigtigt for os, at både børn og voksne får en forståelse for, at affald ikke "bare" er affald, men at det er ressourcer, som kan bruges igen og igen. Når du sorterer dit affald, er du med til at give det et nyt liv og på den måde gøre en vigtig forskel. Den bevidsthed vil vi gerne give børnefamilierne, samtidig med at budskabet pakkes ind i en god oplevelse med leg og wauw-effekt, fortæller Agnete Blum, der er formidlingskonsulent hos Vestforbrænding, og som har været med til at udvikle de nye workshops.

Vestforbrænding håndterer affaldet fra 900.000 danskere fordelt på 19 sjællandske kommuner, og på forbrændingsanlægget i Glostrup bliver affaldet omdannet til varme og elektricitet. En proces som kan være svær at forstå, men som bliver konkretiseret på børnenes vej gennem forbrændingsanlægget.

Man kan læse nærmere om de forskellige workshops og booke besøg på Vestforbrændings workshops via hjemmesiden www.vestfor.dk