28. oktober 2020
En 41-årig mand fra Brøndby er blevet dømt for drabsforsøg efter han gik amok med sten og kødøkse på Nygårds Plads.
En 41-årig mand fra Brøndby er blevet dømt for drabsforsøg efter han gik amok med sten og kødøkse på Nygårds Plads.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 41-årig mand gik amok med sten og kødøkse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

41-årig mand gik amok med sten og kødøkse
Vestegnen - 28. september 2020 kl. 06:39
Af Peter Erlitz

I to omgange kastede en 41-årig mand fra Brøndby en tung flise eller belægningssten mod hovedet på en 49-årig mand. Derefter tog den 41-årige hjem og hentede en kødøkse, vendte tilbage og slog ud efter den 49-årige med kødøksen.

Nu er den 41-årige mand i Retten i Glostrup blevet idømt seks års ubetinget fængsel for drabsforsøg. Han blev også fundet skyldig i at have overfaldet en tilfældig 16-årig ung mand.

Han har taget betænkningstid med hensyn til en eventuel anke. Han har erkendt at have kastet belægningssten mod den 49-årige, og at have slået ud efter ham med kødøksen, men den 41-årige mand nægter, at han havde til hensigt at dræbe den 49-årige.

De dramatiske hændelser fandt sted om eftermiddagen den 19. marts på Nygårds Plads i Brøndby, ved et værested.

Der havde været en eller anden form for tumult, og i den forbindelse havde den 41-årige mand set sig sur på den 49-årige mand.

Den 41-årige mand tog en tung flise eller sten og kastede mod den 49-årige, som dog nåede at dukke sig. Derefter tog den 41-årige mand en ny flise eller sten og smed den i hovedet på den 49-årige mand.

Den 41-årige mand forlod derefter stedet og gik hjem efter en kødøkse.

Det var på vejen mellem gerningsstedet og den 41-åriges hjem, at han på fortovet mødte en tilfældig 16-årig ung mand. Den 41-årige overfaldt ham med slag og halsgreb og trusler på livet. Det lykkedes dog den 16-årige at slå sig fri og flygte.

Efter at have hentet kødøksen vendte den 41-årige tilbage til gerningsstedet på Nygårds Plads. Han slog ud mod baghovedet på den 49-årige mand, mens han råbte "Jeg slår dig ihjel" eller noget lignende. Økseslaget blev dog afværget af andre personer på stedet, og den 49-årige mand blev "kun" ramt på jakken.

Den 41-årige mand erkendte i retten, at han havde begået grov vold, men Retten i Glostrup dømte ham altså for drabsforsøg, blandt andet fordi han var gået målrettet efter den 49-årige mand.

Retten i Glostrup bestemte, at den 41-årige mand skal være fortsat fængslet.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?