26. februar 2021
Hobbii som både har netbutik og fysiske butikker, har hovedsæde i Rødovre og er en af de nye gazeller. Foto: Peter Andersen
Hobbii som både har netbutik og fysiske butikker, har hovedsæde i Rødovre og er en af de nye gazeller. Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 2020 bød på 107 gazeller: Her sprang de frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

2020 bød på 107 gazeller: Her sprang de frem
Vestegnen - 12. januar 2021 kl. 16:17

Danmarks vækstelite, bliver de virksomheder, der kåres som gazeller af Dagbladet Børsen, kaldt.

Det er virksomheder, der lever op til et en række krav om hurtig vækst. Blandt andet skal omsætningen/bruttoresultatet være mindst fordoblet i løbet af de sidste fire år. De skal desuden have mindst en million i omsætning eller 0,5 mio. kroner i bruttoresultat.

På Vestegnen blev 107 virksomheder i 2020 kåret som gazeller. Det er umiddelbart et flot antal, men færre end i 2019, hvor der blev kåret 145 gazeller i kommunerne her på egnen.

Der er stor sandsynlighed for, at Covid-19-pandemien har haft indflydelse på, hvor meget virksomhederne kan vækste.

På landsplan så man også en nedgang i antallet af gazeller. I 2020 blev der kåret 1885 gazeller i hele landet, mens antallet i 2019 var 2043.

Dagbladet Børsen, som plejer at holde et brag af en fest, når gazellerne kåres, måtte da også denne gang aflyse festen og i stedet nøjes med at hylde dem på avisens sider og online.

- Kriteriet for at blive gazellevirksomhed er ambitiøst og klart: I løbet af fire år skal omsætning eller bruttoresultat vokse med 100 pct. eller mere. Det var der sidste år 2043 danske virksomheder, der formåede. Det er et hårdt krav, og derfor er gazellerne også en afspejling af den danske konjunktur: Hvis det går op, er der mange gazeller; hvis det går ned, er der færre, som bliver kåret som Børsen Gazelle, lyder det fra Dagbladet Børsen.

Så mange gazeller blev kåret på Vestegnen i 2020:

  • Vallensbæk: 4
  • Hvidovre: 21
  • Ishøj: 4
  • Albertslund: 14
  • Rødovre: 17
  • Brøndby: 17
  • Glostrup: 12
  • Høje-Taastrup: 18

Kilde: Dagbladet Børsen

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?