23. marts 2019
En 17-årig fra Vallensbæk mistede sit næsten nye kørekort, da han kørte rigtig meget for stærkt på Vejlegårdsvej i Vallensbæk.
En 17-årig fra Vallensbæk mistede sit næsten nye kørekort, da han kørte rigtig meget for stærkt på Vejlegårdsvej i Vallensbæk.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 17-årig mistede kørekortet efter tre uger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

17-årig mistede kørekortet efter tre uger
Vestegnen - 11. november 2018 kl. 09:57
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En af de første dage i maj bestod en 17-årig ung mand fra Vallensbæk køreprøven, og havde dermed lov til at køre bil, hvis der ved siden af sad en erfaren bilist.

Kørekortet røg dog hurtigt, for den 25. maj om aftenen trykkede den 17-årige så hårdt på speederen, at Vestegnens Politi målte hastigheden til 121 kilometer i timen - på en strækning, hvor højeste tilladte hastighed er 60 kilometer i timen.

I Retten i Glostrup aflagde den 17-årige en fuld tilståelse, og han blev idømt seks måneders ubetinget frakendelse af kørekortet. Når de seks måneder er gået, kan han igen få kørekort, men skal starte helt forfra med ny køreprøve o.lign.

Den 17-årige blev spottet af en patruljevogn fra Vestegnens Politi, da han kørte på Vejlegårdsvej i Vallensbæk. Politifolkene syntes, at det gik lige hurtigt nok og kørte efter den 17-årige, som havde lånt den bil han kørte i. Politifolkene kørte bag den 17-årige, og fra patruljevognen målte de hastigheden til 121 kilometer i timen - altså dobbelt så hurtigt, som den højest tilladte hastighed.

Da den 17-årige blev standset, viste det sig, at han heller ikke havde en erfaren bilist med på passagersædet - som er et krav, når man kører bil som 17-årig.