20. oktober 2019
Tre mænd er her i Retten i Glostrup blevet dømt for vold, frihedsberøvelse og trusler på livet.
Tre mænd er her i Retten i Glostrup blevet dømt for vold, frihedsberøvelse og trusler på livet.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 17-årig blev bortført og tæsket: Nu er tre mænd dømt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

17-årig blev bortført og tæsket: Nu er tre mænd dømt
Vestegnen - 29. november 2018 kl. 16:12
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 17-årig ung mand blev i maj slået til blods, truet på livet og bortført fra Glostrup til Taastrup. Nu er tre mænd på henholdsvis 59 år, 41 år og 34 år blevet dømt for overfaldet.

To af mændene fik hver ét års ubetinget fængsel, mens den 59-årige mand fik tre og et halvt års fængsel, idet han også blev dømt for at have en skarpladt revolver på sin bopæl i Taastrup.

De tre mænd har alle nægtet sig skyldige. Kun to af dem var til stede i Retten i Glostrup, da der onsdag blev afsagt dom, og de har begge anket deres domme til Østre Landsret.

Den 17-årige var angiveligt et uskyldigt offer i en konflikt, hvis afsæt var en butik i Glostrup, som de tre mænd - der er i familie - havde tilknytning til. Ifølge anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi mente de tre mænd, at den 17-årige spillede en rolle i konflikten, og en dag i maj blev den 17-årige overfaldet i Glostrup og tvunget ud til en Mercedes-bil.

Her blev han udsat for vold, blandt andet i form af knytnæveslag på kroppen og i hovedet, inden turen gik til en villa i Taastrup. Her fortsatte volden, og den 17-årige blev desuden udsat for trusler på livet - blandt andet blev han truet med at blive skudt.

Efter den timelange vold fik han lov at gå. Han blev kørt tilbage og sat af i Glostrup, og her blev han truet med, at han ville blive »sprættet op« og det ville gå ud over hans familie, hvis han kontaktede politiet.

Vestegnens Politi kom alligevel på sporet af sagen, og da man undersøgte den 59-åriges bopæl i Taastrup, blev der fundet en revolver med skarpe patroner, noget hash og et større beløb i kontanter.

Efterfølgende rejste anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi tiltale mod de tre mænd for vold, frihedsberøvelse og trusler - og for den 59-åriges vedkommende også for våbenbesiddelse og vidnetrusler.

Alle tre mænd har siddet varetægtsfængslet i sagen. De to mænd på 34 og 41 år blev dog løsladt den 19. oktober. Den 59-årige har siddet varetægtsfængslet hele tiden, og Retten i Glostrup bestemte, at han fortsat skal være fængslet efter dommen onsdag. De to mænd på 34 og 41 år, der er på fri fod, skal senere ind og afsone deres fængselsstraf.

De to mænd på 59 og 34 år fik begge en advarsel om udvisning.

Desuden blev den Mercedes, som blev brugt i forbindelse med bortførelsen og volden, konfiskeret. Hvis Østre Landsret er enig i dommen fra Retten i Glostrup, vil den dyre bil blive solgt, og pengene vil dels gå til erstatning til den 17-årige og dels til sagsomkostninger - mens resten går i statskassen.