7. marts 2021
Truslerne var så grove, at en skole i Rødovre valgte at anmelde en 15-årig dreng til Vestegnens Politi. Nu er dommen faldet.
Truslerne var så grove, at en skole i Rødovre valgte at anmelde en 15-årig dreng til Vestegnens Politi. Nu er dommen faldet.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 15-årig dømt: Tal pænt til læreren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

15-årig dømt: Tal pænt til læreren
Opdateret 18. juni 2015 kl. 14:31
Vestegnen - 17. juni 2015 kl. 07:45
Af Peter Erlitz

Der er en grænse for, hvad elever kan sige til deres lærere. Det viser en dom fra Rødovre.

Retten i Glostrup har trukket en streg i sandet med hensyn til, hvad elever kan udsætte deres lærere for. En 15-årig dreng har fået en dom på syv dages betinget fængsel for at have truet en lærer to gange på samme dag. Samtidig skal drengen i et år opfylde de vilkår, som kommunen fastsætter.

»Dommen viser, at der er en grænse for, hvad en skole og en skolelærer skal finde sig i, uden det får konsekvenser. Det er dermed også et signal til elever og deres forældre,« siger anklager Sune Ploug Sørensen fra Vestegnens Politi.

Udgangspunktet for sagen er en skole i Rødovre. Den 15-årige dreng ville ind på en boldbane, der er forbeholdt de små elever, og blev afvist af læreren. Det endte i en konflikt, hvor drengen truede læreren med ordene »jeg slår dig ihjel«.

Og så skete der ellers ikke mere i dén omgang.

Det gjorde der dog lidt senere på dagen, da læreren og en af hans kollegaer mødte drengen i skolegården. »Skal vi ordne det mand til mand,« spurgte drengen, og læreren opfattede det klart som om, at drengen lagde op til slagsmål.

De to episoder tilsammen gjorde læreren meget nervøs, og han gik til sin leder. Skolen besluttede derefter at melde sagen til Vestegnens Politi - og nu er der så faldet dom.

Mange sager af denne type klares oftest internt på skolerne, og det er derfor sjældent, at de havner i retten. Denne sag var dog over grænsen.

»Der er, heldigvis, ikke mange af sådanne sager. Her mente skolen, at grænsen var overskredet, og dommen viser jo også, at straffeloven var overtrådt. Og man kan sige, at der nu er sat en grænse for, hvad man kan tillade sig,« siger anklager Sune Ploug Sørensen.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?