12. august 2020
Den 19-årige tømrerelev Mikkel Victor Larsen fra Albertslund satser på at vinde DM i Skills.
Den 19-årige tømrerelev Mikkel Victor Larsen fra Albertslund satser på at vinde DM i Skills.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 1200 timers træning skal sikre sejren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1200 timers træning skal sikre sejren
Opdateret 02. april 2019 kl. 09:28
Vestegnen - 02. april 2019 kl. 08:29
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mikkel Victor Larsen fra Albertslund satser på, at mere end 1200 timers træning bliver udslagsgivende, når han 4.-6. april skal i kamp for at blive Danmarks bedste tømrerelev

arrow Læs også: Murerlærling er klar: Mikkel drømmer om mursten og mørtel

Dommervurderinger og kåring af en vinder. Det er typisk ikke det første, man tænker på, når snakken falder på tømreruddannelsen og andre håndværksuddannelser.

Men for den 19-årige tømrerelev Mikkel Victor Larsen er det virkeligheden. Skills hedder disciplinen, som han konkurrerer i - her kæmper de dygtigste erhvervsskoleelever om, hvem der er bedst inden for deres fag.

Og Skills er noget, tømrereleven tager meget seriøst.

- Jeg har nok trænet sammenlagt 1200-1300 timer. Det er efter arbejde hver dag fra cirka klokken 15 og så frem til 18-19-tiden, og nogle gange bliver klokken 20, før jeg tager hjem, fortæller Mikkel Victor Larsen, der til daglig bor i Albertslund.

Satser på at vinde
Grunden til at Mikkel Victor Larsen går så meget op i Skills er, at han brænder for at løse opgaver med en høj detaljegrad, og det er noget af det, der er på programmet i Skills. Det handler både om at tegne opgaven, have helt styr på målene, få savet og boret perfekt - så det færdige produkt til sidst står helt skarpt.

Og det er også derfor, han gerne bruger så mange timer på at træne, fordi processen er så sjov og lærerig.

- Jeg går meget op i hurtighed, præcision, faglig stolthed, og når jeg træner, forbedrer jeg mig, siger Mikkel Victor Larsen.

De mange timers træning skal snart stå sin prøve, når han 4.-6. april deltager ved danmarksmesterskaberne i Næstved. Her er der gode chancer for, at Vestegnen får en danmarksmester.

- Jeg satser stærkt på at vinde denne her gang. Jeg har erfaringen, og det kan blive en fordel, fordi der kommer rigtig mange mennesker og kigger, så man kan godt hurtigt blive træt af de mange indtryk, men det har jeg prøvet før, siger Mikkel Victor Larsen med henvisning til, at han også sidste år med til DM, hvor han blev nummer tre, og så har han også sidenhen hevet en tredjeplads hjem ved en europæisk Skills-turnering.

Vil gerne læse videre
Det lå ellers ikke i kortene, at den 19-årige tømrerelev skulle blive en af de bedste herhjemme, da han startede på tømreruddannelsen på Next Uddannelse København. Folkeskolen havde ikke rigtig sagt ham noget, fordi det var for stillesiddende, og han havde derfor ikke den store succesoplevelse med skolen.

Men da han fik værktøjet i hænderne og skulle bygge noget, fandt han ud af, at det praktiske arbejde var det, han brændte for.

- Da jeg begyndte på uddannelsen, vidste jeg intet, og dengang var der andre elever, der kunne mere end mig. Hvis man kæmper hårdt nok, så kan man godt, siger Mikkel Victor Larsen, der dog stadig har ambitioner om at læse videre:

- Jeg vil gerne læse videre til enten arkitekt eller ingeniør, men først vil jeg ud at arbejde i 5-10 år, så jeg også får den praktiske forståelse fra byggepladsen.

Men først skal Mikkel Victor Larsen altså præstere ved DM i Skills, der i år afholdes i Næstved. Og det er bestemt ikke en ulempe, at det er på Sjælland, at slaget skal stå, fortæller han.

- Sidste år var det i Jylland, så det var en lang køretur, og nu hvor det er i Næstved har jeg kunnet sørge for, at familie, venner og kollegaer alle sammen kommer og kigger.

arrow Alexander fra Køge til DM i Skills
03. april 2019 kl. 06:13 Opdateret: kl. 12:48
arrow Føtex-elev vil vinde DM i Skills
02. april 2019 kl. 05:57 Opdateret: kl. 09:29
arrow Priser for godt håndværk med hjertet på rette sted
01. april 2019 kl. 13:59 Opdateret: kl. 10:32
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?