15. juni 2021
Politi-Laserfartmaaling3x2
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 102 kilometer i timen i byzone: Så hårdt blev han straffet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

102 kilometer i timen i byzone: Så hårdt blev han straffet
Opdateret 03. juni 2021 kl. 17:44
Vestegnen - 03. juni 2021 kl. 17:39
Af Peter Erlitz

I en Range Rover med 510 hestekræfter drønede en 41-årig mand af sted på Stensmosevej i Albertslund med 102 kilometer i timen, selv om højeste tilladte hastighed er 50 kilometer i timen.

Torsdag har Retten i Glostrup idømt den 41-årige mand fra Albertslund en frihedsstraf og frakendt ham førerretten, fordi han kørte over 100 procent for hurtigt i en byzone.

Straffen skyldes de nye, skærpede regler for vanvidskørsel, og dommen er så vidt vides den første, efter den nye skærpede lovgivning trådte i kraft.

Den 31. marts 2021 trådte nye skærpende sanktioner i kraft for en række grove overtrædelser af færdselsloven under betegnelsen vanvidsbilisme.

Skærpelserne retter sig blandt andet mod hastighedsoverskridelser over 100 procent og lægger op til, at føreren skal have en frihedsstraf på 20 dages fængsel og frakendes førerretten i mindst tre år. Dertil skal bilen som udgangspunkt konfiskeres.

Kunne ikke konfiskere bilen

I dag sad den 41-årige mand fra Albertslund tiltalt ved Retten i Glostrup for at have kørt mindst 102 kilometer i timen på Stensmosevej, som ligger i et tættere bebygget område med en fartbegrænsning på 50 kilometer i timen.

Forseelsen skete torsdag den 8. april kl. 17.55, og fordi fartoverskridelsen var på over 100 procent, blev bilen beslaglagt på stedet.

Efterfølgende viste det sig, at bilen - en 2,4 tons tung Range Rover Sport med en ottecylindret femliters motor med 510 hestekræfter - var leaset før den skæringsdato (16. december 2020), som er bestemt i de nye skærpelser. Dermed var bilen undtaget fra reglen om konfiskation og blev efter aftale udleveret til leasingselskabet.

Ved retsmødet i dag havde anklagemyndigheden lagt op til en frihedsstraf og en ubetinget frakendelse af førerretten til den 41-årige fører.

- Retten idømte ham en ubetinget frihedsstraf på 20 dages fængsel og frakendte ham førerretten ubetinget i tre år og seks måneder, siger specialanklager Charlotte Møgelhøj, Vestegnens Politi.

Den dømte var i forvejen betinget frakendt førerretten blandt andet på grund af tidligere hastighedsovertrædelse, og den nye hastighedsforseelse blev begået i prøvetiden.

Den 41-årige har taget betænkningstid med hensyn til en eventuel anke.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?