12. december 2018
Vinderne fra 0. d. Foto: Brøndby Kommune
gallery icon

Se billedserie

Vinderne fra 0. d. Foto: Brøndby Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 0. klasser dystede i trafiksikkerhed: Her er vinderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

0. klasser dystede i trafiksikkerhed: Her er vinderne
Vestegnen - 09. januar 2018 kl. 15:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det blev to heldige 0. klasser fra Brøndby Strand Skole, der vandt konkurrencen i den landsdækkende kampagne »Børn på vej«, som kommunerne, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden står bag.

I Brøndby Kommune skal alle børn være trafiksikre. Derfor satte kommunen i august sidste år plakater op ved alle skoler med budskabet »Børn på vej«. Og af samme årsag har alle kommunens 0. klasseelever fået udleveret »Min Trafikbog« med opgaver om sikker trafik. 0. klasses lærerne har sendt klassens rigtige svar ind til den landsdækkende konkurrence »Børn på vej«, som kommunerne i Danmark, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden står bag.

Nu har Brøndby Kommune fundet to vinderklasser ud af de i alt 10 deltagende klasser i kommune.

0.d fra Brøndby Strand Skole blev ved lodtrækning kåret som årets vindere i Brøndby og 0.c fra samme skole løb af sted med andenpladsen.

Begge klasser blev fejret med en tur i Brøndens biografsal, hvor der var Smølfefilm og popcorn på programmet til glæde for de små trafikeksperter. Derudover fik 0.d - som konkurrencens lokale vinder - 1.000 kroner til klassekassen, som blev overrakt af Jane Krog, leder af skole og SFO-området i Brøndby Kommune.

»Jeg glæder mig over, at mange klasser deltog i år, for det er vigtigt, at de små trafikanter lærer om, hvordan man passer godt på sig selv og hinanden i trafikken. Vores små elever vil møde andre trafikkampagner, cyklistprøver mv. senere og løbende i deres skolegang, for trafiksikkerhed er et fokus, vi har op gennem hele skoletiden,« siger Jane Krog.

Kampagnen »Børn på vej« sætter fokus på, at alle børn skal lære at blive sikre i trafikken. Små børn lærer trafik ved at øve sig mange gange sammen med deres forældre. Store børn skal ofte have gentaget, hvad de skal have fokus på i trafikken.

Fælles for alle børn er, at deres forældre er rollemodeller i trafikken. Det og meget andet kan forældre læse om på www.sikkertrafik.dk/forældre.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk