25. september 2020
Tilhængere af Indiens Kongresparti, som er opposition, protesterer mod et påstået voldtægtsdrab på en 27-årig dyrlæge.
Tilhængere af Indiens Kongresparti, som er opposition, protesterer mod et påstået voldtægtsdrab på en 27-årig dyrlæge.
Foto: Amit Dave/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Voldtægtsoffer stukket i brand på vej til retten i Indien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voldtægtsoffer stukket i brand på vej til retten i Indien

Overfald på voldtægtsoffer får voldsomme protester mod kvindevold til at eskalere i Indien.

Verden - 05. december 2019 kl. 13:36
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 23-årig kvinde, som havde været offer for en voldtægt, blev torsdag morgen overhældt med tændvæske og stukket i brand, da hun var på vej til et retsmøde om voldtægten i det nordlige Indien, oplyser myndighederne.

arrow Læs også: Indisk politi dræber fire mænd mistænkt for drab og voldtægt

Hun var på vej til en station for at tage toget til en høring om voldtægtssagen. Politiet har anholdt fem mænd i sagen - deriblandt den angivelige voldtægtsmand. Det oplyser politimanden Vikrant Vir.

Overfaldet på voldtægtsofferet sker efter omfattende uroligheder og protestaktioner mod kvindevold i Indien - blandt andet i kølvandet på et formodet voldtægtsdrab på en 27-årig dyrlæge i sidste uge.

I adskillige byer har tusinder været på gaden, efter at dyrlægens forkullede lig blev fundet i sidste uge nær den sydlige by Hyderabad.

Demonstranterne og parlamentarikere presser på for at få domstolene til at hastebehandle voldtægtssager og skærpe straffene.

Kvinden, som blev overfaldet tirsdag morgen, er i kritisk tilstand, siger lægen D.S. Negi på et hospital i Lucknow, som er hovedstad i den nordlige delstat Uttar Pradesh.

Manden er anklaget for at have voldtaget kvinden den 12. december sidste år, hvor han truede hende med en pistol. Manden blev efterfølgende fængslet, men han blev løsladt mod kaution i sidste måned.

I sagen omkring dyrlægen har politiet fængslet fire mænd, som er mistænkt for voldtægt og drab.

Offerets mor har krævet, at de fire mænd bliver brændt levende, skriver avisen The Times of India. Mødrene til to af de anholdte har også krævet dem idømt meget hårde straffe, hvis de er skyldige.

- I giver dem, hvilken straf I vil. Jeg har også en datter, siger en af dem til nyhedsbureauet The Press Thrust of India.

Mange har givet udtryk for harme på Twitter under #HangRapists (Hæng voldtægtsmænd).

Med henvisning til gruppevoldtægten og drabet på den unge kvinde i New Delhi for syv år siden skriver Bollywood-skuespilleren Akshay Kumar i et tweet: Vi må have en strengere lovgivning. Dette må STOPPE".

Indiens Nationale Kvindekommission har fordømt episoden, og lederen af den, Rekha Sharma, siger, at der er indledt en nådesløs efterforskning for at få de skyldige straffet.

arrow Udbredt harme i Indien efter nyt voldtægtsdrab
02. december 2019 kl. 08:56 Opdateret: kl. 08:56
Har debatten om sexisme taget overhånd?