29. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Under aftagende monsunregn stiger dødstal til 198 i Indien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Under aftagende monsunregn stiger dødstal til 198 i Indien

Efter dage med kraftig regn i Indien falder vandstanden. Fokus er nu at hjælpe kvæstede og genetablere strøm.

Verden - 27. juli 2021 kl. 02:25
Af Ritzau

Knap 200 mennesker har mistet livet under kraftig monsunregn, der har forårsaget store oversvømmelser og jordskred i Maharashtra og andre delstater i det vestlige Indien.

I den hårdt ramte delstat Maharashtra har redningsarbejdere indstillet deres søgning efter overlevende i landsbyen Taliye syd for storbyen Mumbai, hvor 53 personer er blevet fundet døde efter et kraftigt jordskred.

De lokale myndigheder mangler fortsat 31 personer, som forventes at blive føjet til de 198 mennesker, der allerede er bekræftet døde.

Indiens vestkyst er blevet ramt af kraftig nedbør i flere dage, og en kvart million mennesker i tre delstater er blevet tvunget til at evakuere fra deres hjem.

De store vandmængder har betydet, at hundredvis af huse er blevet skyllet væk, og mange landsbyer har mistet strømmen.

Men mandag begyndte den dødbringende monsunregn at aftage.

Fokus er derfor skiftet til at hjælpe de kvæstede og genetablere strømmen, nu hvor vandstanden falder, siger en talsmand fra det nationale katastrofeberedskab.

- Regnen er stoppet de fleste steder, og vandstanden falder. Vi hjælper med oprydning, lindring og restaurering, siger talsmanden.

Søndag beskrev Maharashtras delstatsleder det, der var sket i delstaten, som utænkeligt.

Den nærliggende stat Goa er også blevet hårdt ramt af monsunregnen. Her sagde delstatsleder Pramod Sawant, at oversvømmelserne er de værste siden 1982.

Længere sydpå i delstaten Karnataka er ni mennesker døde i oversvømmelserne, og yderligere fire er savnet.

Der er regntid hvert år i Indien fra juni til september. Men dette års oversvømmelser er blevet kaldt for nogle af de værste.

Der er mange faktorer, der udløser oversvømmelser, men eksperter siger ifølge BBC, at klimaforandringer forårsaget af global opvarmning gør ekstrem regn mere sandsynligt.

Stemmer du til kommunalvalget i år?