21. september 2020
Europarådets Parlamentariske Forsamling med hovedsæde i den franske by Strasbourg. Ukraines præsident siger, han forsøgte at forhindre Ruslands genindtræden under møder med Frankrigs Macron og Tysklands Merkel.
Europarådets Parlamentariske Forsamling med hovedsæde i den franske by Strasbourg. Ukraines præsident siger, han forsøgte at forhindre Ruslands genindtræden under møder med Frankrigs Macron og Tysklands Merkel.
Foto: Frederick Florin/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ukrainsk delegation udvandrer i protest fra Europarådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ukrainsk delegation udvandrer i protest fra Europarådet

Det er en skuffelse, at Europarådets parlamentarikere lukker Rusland ind, siger Ukraines præsident.

Verden - 25. juni 2019 kl. 13:54
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ukraines delegation i Europarådets Parlamentariske Forsamling (Pace) udvandrer.

Det sker i protest mod, at russiske politikere har fået lov til at vende tilbage til den europæiske organisation, der beskæftiger sig med menneskerettigheder.

Ukraines præsident, Volodimir Zelenskij, siger, at han er skuffet over beslutningen om at lukke Rusland tilbage til Europarådet.

Lederen af den ukrainske delegation, Volodimir Arijev, meddeler, at de ukrainske politikere indstiller deres arbejde i organisationen. Europarådet har i øvrigt intet med EU at gøre.

Pace vedtog tidligt tirsdag at hilse den russiske delegation velkommen tilbage. Den russisk delegation blev smidt ud af forsamlingen efter den russiske annektering af den ukrainske halvø Krim i 2014.

- Jeg er skuffet over en Pace-beslutning, som uden restriktioner bekræfter den russiske delegations rettigheder, siger Zelenskij på Facebook.

Han føjer til, at han har diskuteret sagen med Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, i sidste uge.

- Jeg forsøgte at overbevise Macron og Merkel om, at den russiske delegations tilbagevenden til Pace kun er mulig, når russerne opfylder forsamlingens hovedkrav.

- Det er en skam, at vores europæiske partnere ikke lyttede til os, skriver han.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?