24. oktober 2019
Gaderne i byen New Bern, som har omkring 30.000 indbyggere, er fredag aften dansk tid oversvømmet, efter at orkanen Florence har bragt nedbør og en stormflod ind over byen.
Gaderne i byen New Bern, som har omkring 30.000 indbyggere, er fredag aften dansk tid oversvømmet, efter at orkanen Florence har bragt nedbør og en stormflod ind over byen.
Foto: Logan Cyrus/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udregning: Florence kunne dække Texas i 10 centimer vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udregning: Florence kunne dække Texas i 10 centimer vand

Kystbyer oversvømmes, mens orkanen Florence går i land i delstaten North Carolina.

Verden - 14. september 2018 kl. 21:06
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Langsomt men sikkert er orkanen Florence ved at arbejde sig ind i landet, efter at den tidligere fredag dansk tid gik i land på den amerikanske østkyst.

De første kystbyer står under vand, beretter vidner. Og netop vandet kommer til at få en hovedrolle i de kommende timer.

Mens styrken i vindstødene har fået orkanen nedgraderet til kategori 1, er der forventninger om store mængder vand. Blandt andet fordi orkanen bevæger sig langsommere end andre orkaner.

Ifølge en beregning, som meteorologen Ryan Maue fra hjemmesiden www.weathermodels.com har lavet for nyhedsbureauet AP, vil Florence på sin vej dybere ind i de amerikanske delstater smide 68 billioner liter vand i nedbør.

Den mængde vand svarer til et ti centimeter tykt vandlag over hele Texas med delstatens næsten 700.000 kvadratkilometer.

Det er 16 billioner liter mindre end orkanen Harvey, der sidste år lagde dele af Texas og delstaten Louisiana under vand.

36 billioner liter vand forventes at falde over delstaten North Carolina, hvor stormen går i land.

Det svarer til 25 centimeter vand, hvis man fordelte det ud over hele delstaten.

Det gør stormen dog ikke. I stedet er kystbyer såsom New Bern stille og roligt endt under vand.

Byens Twitter-konto har skrevet ud til de indbyggere, der har valgt ikke at lade sig evakuere, men at blive i byen:

- Vi er på vej ud til jer. I bliver måske nødt til at flytte op på første etage eller jeres loft. Men vi er på vej ud til jer.

Stormen krævede fredag aften sine første dødsofre. Ifølge nyhedsbureauet AFP oplyser politiet i Wilmington, at en mor og hendes baby blev dræbt af et træ, der væltede.