21. september 2019
Ruslands præsident, Vladimir Putin (t.h.), trykker hånd med Venezuelas præsident, Nicolas Maduro, under et møde i Rusland i december. Rusland er en af Maduros få og absolut vigtigste allierede.
Ruslands præsident, Vladimir Putin (t.h.), trykker hånd med Venezuelas præsident, Nicolas Maduro, under et møde i Rusland i december. Rusland er en af Maduros få og absolut vigtigste allierede.
Foto: Maxim Shemetov/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: USA og Rusland advarer hinanden om indblanding i Venezuela

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

USA og Rusland advarer hinanden om indblanding i Venezuela

Rusland provokerer ved at sende soldater til Venezuela, siger USA. Rusland beskylder USA for kupplaner.

Verden - 25. marts 2019 kl. 22:15
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udenrigsministrene fra USA og Rusland har hævet stemmerne over for hinanden i spørgsmålet om Venezuela.

Det amerikanske udenrigsministerium bekræfter mandag forlydender om, at russiske soldater og kampfly er ankommet til Venezuela i løbet af weekenden.

Der er tale om en "uansvarlig optrapning af situationen", siger en talsmand for det amerikanske udenrigsministerium ifølge Reuters.

USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, har i en telefonsamtale med sin russiske kollega, Sergej Lavrov, advaret Rusland om ikke at fortsætte den "ukonstruktive adfærd".

I stedet burde Rusland slutte sig til de lande, der anerkender oppositionsleder Juan Guaidó som Venezuelas retmæssige præsident, sagde Pompeo.

USA mener, at der befinder sig op mod 100 russiske soldater i Venezuela. Det siger en unavngiven embedsmand i USA's udenrigsministerium.

- Dette er en direkte udfordring mod vores nationale interesser og udgør en direkte trussel mod vores nationale sikkerhed, skriver den republikanske senator Marco Rubio på Twitter.

I Moskva har Lavrov svaret igen med at beskylde USA for at være i færd med "at organisere et statskup i Venezuela". Sådan lyder det i en meddelelse fra det russiske udenrigsministerium.

Rusland og Kina er den venezuelanske præsident Nicolas Maduros vigtigste allierede. Begge har lånt Maduro-styret milliarder af dollar.

Rusland har før advaret USA og andre lande i regionen mod militær intervention i Venezuela.

I Venezuela har en embedsmand i udenrigsministeriet kun hån til overs for Pompeos beskyldninger mod Rusland om "ukonstruktiv adfærd".

- Latterligt. "Ukonstruktiv adfærd" er at stjæle Venezuelas ressourcer og bruge dem til at finansiere korrupte terrorister som Guaidó, skriver embedsmanden, William Castillo, på Twitter.