15. august 2020
USA's fungerende forsvarsminister, Mark Esper (th), udveksler håndtryk med sin tyrkiske modpart, Hulusi Akar, ved Nato's forsvarsministermøde i Bruxelles. Mødet finder sted i Nato-hovedkvarteret onsdag og torsdag.
USA's fungerende forsvarsminister, Mark Esper (th), udveksler håndtryk med sin tyrkiske modpart, Hulusi Akar, ved Nato's forsvarsministermøde i Bruxelles. Mødet finder sted i Nato-hovedkvarteret onsdag og torsdag.
Foto: Virginia Mayo/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: USA advarer i Nato Tyrkiet mod russiske raketter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

USA advarer i Nato Tyrkiet mod russiske raketter

Det russiske nyhedsbureau Ifax skriver, at Rusland vil levere de første S-400 missiler til Tyrkiet i juli.

Verden - 26. juni 2019 kl. 15:40
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

USA's fungerende forsvarsminister, Mark Esper, advarer onsdag sin tyrkiske modpart om, at det vil få konsekvenser, hvis Tyrkiet erhverver sig det russiske luftforsvarssystem S-400.

Det russiske nyhedsbureau Ifax skriver samtidig, at Rusland vil levere de første S-400-missiler til Tyrkiet i juli.

- Vi vil gennemføre den første leverance af missiler i juli som planlagt, siger Alexander Mikheev, som leder Ruslands statslige våbeneksport i Rosoboronexport.

Nato-landet Tyrkiet har skabt vrede i Washington, som truer med sanktioner mod Tyrkiet, hvis det gennemfører købet af det russiske luftforsvarssystem.

Rusland fordømte i maj, at USA angiveligt har givet Tyrkiet et ultimatum i striden om luftforsvarssystemet. Kremls talsmand, Dmitrij Peskov, sagde, at Rusland opfatter salget af jord-til-luft-missilsystemet S-400 til Tyrkiet som en handel, der allerede er gennemført.

En anonym amerikansk embedsmand siger i Bruxelles onsdag, at der "ikke er nogen overraskelser i drøftelserne mellem USA og Tyrkiet" om S-400 systemet.

USA's fungerende forsvarsminister advarer om, at hvis Tyrkiet gennemfører dets planer om at erhverve sig S-400-systemet, så vil det ikke blot medføre, at Tyrkiet ikke længere er med i F-35 kampflyprogrammet, men også betyde økonomiske sanktioner fra USA mod den tyrkiske økonomi.

- Forsvarsministeren var meget bestemt i sin advarsel til Tyrkiet endnu engang. Han gjorde det klart, at Tyrkiet ikke både vil have S-400 og F-35, siger den anonyme amerikanske embedsmand og tilføjer:

- Og hvis tyrkerne accepterer S-400, så vil det medføre sanktioner - ikke kun mod F-35 programmet, men også mod deres økonomi.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?