2. december 2020
Robert Koch-instituttet har i løbet af 24 timer registreret over 11.000 nye tilfælde af coronasmitte i Tyskland. Det er det hidtil største antal i Tyskland under pandemien. (Arkivfoto).
Robert Koch-instituttet har i løbet af 24 timer registreret over 11.000 nye tilfælde af coronasmitte i Tyskland. Det er det hidtil største antal i Tyskland under pandemien. (Arkivfoto).
Foto: Pool/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tyskland passerer 10.000 nye smittetilfælde for første gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyskland passerer 10.000 nye smittetilfælde for første gang

I løbet af 24 timer er yderligere 11.287 personer i Tyskland blevet testet positive for covid-19.

Verden - 22. oktober 2020 kl. 05:54
Af Ritzau

Tyskland har i løbet af 24 timer registreret et rekordhøjt antal nye tilfælde af personer, som er smittet med det nye coronavirus.

En officiel opgørelse torsdag morgen fra Robert Koch-instituttet (RKI) viser 11.287 nye smittetilfælde.

arrow Læs også: FAKTA: Nye nedlukninger og tiltag ruller ind over Europa

Det er væsentligt højere end de 7830 nye tilfælde, som blev registreret i Tyskland fredag i sidste uge, og som indtil i dag var det hidtil højeste antal under pandemien.

Onsdag meldte RKI om 7595 nye smittetilfælde. Senere torsdag regner instituttet, der følger udviklingen i coronapandemien, med at holde et pressemøde om situationen.

I lighed med mange europæiske lande har Tyskland oplevet en stejl stigning i antallet af covid-19-tilfælde de seneste uger.

Med udsigt til en genopblussen har myndigheder strammet tiltag for at bremse tendensen med en opadgående smittekurve. Det er gjort blandt andet ved at forbyde større grupper af mennesker at forsamle sig.

På lokalt plan er der også indført restriktioner. I Berlin er der for eksempel påbud om at bære mundbind på visse af hovedstadens mest travle gader.

Forbundskansler Angela Merkel opfordrede lørdag befolkningen i Tyskland til at skære ned på sociale begivenheder og i stedet tilbringe mere tid derhjemme.

- Hvordan vinteren bliver, hvad vores jul vil blive, det bliver afgjort i dagene og ugerne, som kommer, advarede Merkel.

Siden udbruddets begyndelse er der registreret næsten 381.000 tilfælde af covid-19 i Tyskland samt 9875 coronarelaterede dødsfald.

arrow Rom indfører natligt udgangsforbud i kampen mod corona
21. oktober 2020 kl. 20:11 Opdateret: kl. 20:12
arrow Tysk sundhedsminister fik positiv test efter regeringsmøde
21. oktober 2020 kl. 17:55 Opdateret: kl. 17:56
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?