13. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tysk retsinstans forbyder overvågning af partiet AfD

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tysk retsinstans forbyder overvågning af partiet AfD

BFV er Tysklands indenrigs-efterretningstjeneste og har blandt til opgave at overvåge politisk ekstremisme.

Verden - 05. marts 2021 kl. 14:09
Af Ritzau

Den tyske forvaltningsdomstol i Köln har indtil videre forbudt efterretningstjenesten BFV at overvåge Partiet Alternativ for Tyskland (AfD), rapporterer Süddeutsche Zeitung.

BFV er Tysklands indenrigsefterretningstjeneste og har blandt til opgave at overvåge politisk ekstremisme.

Flere medier har i denne uge skrevet, at forvaltningsdomstolen havde klassificeret AfD som et såkaldt "mistænkeligt tilfælde", hvilket normalt indebærer mulig aflytning og brug af andre overvågningsmidler.

De rapporter, der ligger til grund for klassificeringen, omfatter hundredvis af taler og udtalelser fra AfD-medlemmer, som ifølge nyhedsmagasinet Der Spiegels kilder er i strid med demokratiske principper.

AfD blev stiftet i 2013 og havde i begyndelsen en liberalkonservativ og populistisk profil, men partiet er siden rykket længere mod højre.

Siden AfD i 2017 kom i Forbundsdagen er partiets politik ifølge nyhedsbureauet dpa blevet mere indvandrerfjendtligt og er et højradikalt parti. Der er højreekstremister med i partiets ungdomsorganisation. Fire af partiets delstatsdistrikter overvåges i dag af BFV.

AfD fik 12,6 procent af stemmerne ved vaget i 2017.

Tyskland holder parlamentsvalg i september.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?