12. maj 2021
Tyskland er forpligtet til at modtage afghanere, der har arbejdet sammen med tyske styrker i Afghanistan, siger forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer (th). (Arkivfoto).
Tyskland er forpligtet til at modtage afghanere, der har arbejdet sammen med tyske styrker i Afghanistan, siger forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer (th). (Arkivfoto).
Foto: Moritz Frankenberg/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tysk minister: Vi er forpligtet til at hjælpe afghanere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tysk minister: Vi er forpligtet til at hjælpe afghanere

Afghanere, der har arbejdet sammen med tyske styrker i Afghanistan, bør få asyl i Tyskland, siger minister.

Verden - 18. april 2021 kl. 00:42
Af Ritzau

Afghanere, der har hjulpet tyske styrker under krigen i Afghanistan, bør få lov til at komme ind i Tyskland.

Det siger den tyske forsvarsminister, Annegret Kramp-Karrenbauer, til nyhedsbureauet dpa.

- Jeg mener, at det er en dyb forpligtelse for Tyskland ikke at efterlade disse mennesker uden beskyttelse, når vi nu endelig forlader Afghanistan, siger hun.

Tysklands væbnede styrker beskæftiger omkring 300 lokale personer i Afghanistan.

- Vi taler om mennesker, der har arbejdet sammen med os trods risiko for deres egen sikkerhed. I visse tilfælde i årevis. Nogle har også kæmpet sammen med os og ydet deres personlige bidrag, siger Annegret Kramp-Karrenbauer.

Hun meddelte tidligere i denne uge, at de tyske styrker i Afghanistan bliver trukket hjem inden september.

Det sker, efter at USA's præsident, Joe Biden, onsdag oplyste, at det amerikanske militær i maj indleder en tilbagetrækning af samtlige sine soldater i Afghanistan.

Soldaterne skal være ude af landet senest 11. september - årsdagen for en stribe angreb på amerikansk jord i 2001.

- Vi har altid sagt, at vi går ind sammen, og at vi går ud sammen, sagde Annegret Kramp-Karrenbauer efter udmeldingen fra Biden til den tyske tv-station ARD.

Der er aktuelt omkring 10.000 soldater fra Nato og dets partnerlande i Afghanistan. Deriblandt omkring 1300 fra Tyskland, som deltager i en Nato-mission med at træne Afghanistans forsvarsstyrker ifølge mediet Deutsche Welle.

Ifølge Annegret Kramp-Karrenbauer har alle internationale styrker en forpligtelse til at sørge for sikkerheden for de lokale, der har arbejdet for dem i Afghanistan, skriver dpa.

Danmark besluttede ligeledes onsdag at afslutte næsten 20 års militær tilstedeværelse i Afghanistan inden for de kommende måneder.

- Vi vil gradvist foretage den militære tilbagetrækning i fællesskab med Nato og USA, sagde udenrigsminister Jeppe Kofod (S), efter at Udenrigspolitisk Nævn havde givet regeringen mandat til at indlede tilbagetrækningen.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?