16. november 2018
Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, bekræfter for første gang eksistensen af lydoptagelser fra mordet på journalisten Jamal Khashoggi på det saudiarabiske konsulat i Istanbul. (Arkivfoto)
Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, bekræfter for første gang eksistensen af lydoptagelser fra mordet på journalisten Jamal Khashoggi på det saudiarabiske konsulat i Istanbul. (Arkivfoto)
Foto: Murat Cetin Muhurdar, Ho/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tyrkiet har delt lydoptagelser fra mordet på Khashoggi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyrkiet har delt lydoptagelser fra mordet på Khashoggi

Lydoptagelser fra mordet på journalisten Khashoggi er videregivet til flere vestlige lande, siger Erdogan.

Verden - 11. november 2018 kl. 03:27
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tyrkiet har delt lydoptagelser relateret til mordet på den saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi med myndigheder i USA, Tyskland, Frankrig og Storbritannien.

Det siger den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, lørdag i et forsøg på at opretholde det internationale pres mod Saudi-Arabien.

arrow Læs også: Avis: Optagelse forbinder saudisk kronprins med journalistdrab

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Khashoggi, der var kritiker af det saudiarabiske styre, blev den 2. oktober dræbt på Saudi-Arabiens konsulat i Istanbul i Tyrkiet. Ifølge Erdogan blev mordet begået efter ordre fra "det højeste niveau" i Saudi-Arabien.

- Vi har givet dem optagelserne. Vi har givet dem til Saudi-Arabien, USA, Tyskland, Frankrig, Storbritannien, til dem alle sammen, lyder det fra Erdogan.

Ifølge nyhedsbureauet AP er det første gang, at den tyrkiske præsident direkte omtaler og bekræfter lydoptagelsernes eksistens.

Erdogan siger samtidig til en gruppe journalister, at Saudi-Arabien skal opføre sig retfærdigt og videregive oplysninger om, hvem der ansvarlige for mordet, hvis Saudi-Arabien vil bevise sin egen uskyld.

- De (saudiarabiske embedsmænd, red.) har også hørt lydoptagelserne, så de ved det. Der er ingen grund til at fordreje det. De ved med sikkerhed, hvem af de 15, der er er morderne, siger Erdogan.

Han henviser til 15 saudiarabiske agenter, som de tyrkiske myndigheder mener blev sendt til Istanbul for at dræbe Khashoggi.

Tyrkiet antager, at Khashoggi blev kvalt og parteret på konsulatet. Der har desuden været medieberetninger om, at journalistens jordiske rester er blevet opløst med kemiske midler.

Den amerikanske direktør for CIA, Gina Haspel, som besøgte Tyrkiet i sidste måned for at få information om efterforskningen, skal ligeledes have hørt lydoptagelserne.

Der har flere gange været mediehistorier om lydoptagelserne, men indtil nu har deres eksistens ikke været bekræftet fra officiel side, skriver AP.

arrow Hunt forventer fremskridt i Khashoggi-sag meget snart
13. november 2018 kl. 01:12 Opdateret: kl. 01:14
arrow Trudeau bekræfter: Vi har hørt optagelsen af Khashoggi-drab
12. november 2018 kl. 12:51 Opdateret: kl. 12:52
arrow Hunt presser saudisk styre i Khashoggi-sag
12. november 2018 kl. 12:00 Opdateret: kl. 08:16