27. maj 2020
Den amerikanske præsident, Donald Trump (til højre), var flankeret af vicepræsident Mike Pence og udenrigsminister Mike Pompeo, da han onsdag gav en status over situationen i Syrien.
Den amerikanske præsident, Donald Trump (til højre), var flankeret af vicepræsident Mike Pence og udenrigsminister Mike Pompeo, da han onsdag gav en status over situationen i Syrien.
Foto: Saul Loeb/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trump fjerner sanktioner mod Tyrkiet efter våbenhvile

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trump fjerner sanktioner mod Tyrkiet efter våbenhvile

En våbenhvile i det nordøstlige Syrien bliver permanent, siger den amerikanske præsident.

Verden - 23. oktober 2019 kl. 18:19
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

USA har onsdag fjernet sine sanktioner mod Tyrkiet, efter at tyrkerne har lovet at gøre en våbenhvile i det nordøstlige Syrien permanent.

Det siger USA's præsident, Donald Trump, på et pressemøde i Det Hvide Hus.

Det fremgår af det amerikanske finansministeriums hjemmeside, at sanktionerne onsdag er blevet løftet.

- Tidligere her til morgen informerede Tyrkiets regering min administration om, at de ville stoppe deres offensiv i Syrien og gøre våbenhvilen permanent, siger Trump på onsdagens tv-transmitterede pressemøde.

Sanktionerne blev indført 14. oktober som følge af den tyrkiske offensiv mod kurdere i det nordøstlige Syrien.

På et møde tirsdag i Sotji i Rusland aftalte Ruslands præsident, Vladimir Putin, og Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, at militærstyrker fra de to lande vil patruljere i området sammen med syriske grænsevagter.

Trump oplyser onsdag, at USA - trods en generel tilbagetrækning fra Syrien - vil beholde et lille antal soldater i nærheden af syriske olieområder.

- Vi har sikret olien, og derfor vil et lille antal amerikanske soldater blive i området, hvor olien er, siger Donald Trump ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den amerikanske præsident siger desuden, at nogle soldater fra den militante gruppe Islamisk Stat er sluppet fri i forbindelse med de seneste par ugers offensiv. De fleste er dog fanget igen, understreger han.

Mazloum Kobani, der står i spidsen for de kurdiske Syriens Demokratiske Styrker (SDF), oplyser, at Trump har lovet gruppen langvarig støtte.

Hærlederen har talt i telefon med Trump, som har lovet amerikansk støtte på en række "forskellige områder". Det skriver han i et tweet.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?