1. juni 2020
I New York ankom 400 respiratorer forleden og er blevet fordelt på storbyens hospitaler. Nu har Trump beordret en af landets største virksomheder til at fremstille flere til brug over hele landet, hvor hospitaler forudser mangel på udstyr.
I New York ankom 400 respiratorer forleden og er blevet fordelt på storbyens hospitaler. Nu har Trump beordret en af landets største virksomheder til at fremstille flere til brug over hele landet, hvor hospitaler forudser mangel på udstyr.
Foto: Caitlin Ochs/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trump beordrer bilgigant til at fremstille respiratorer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trump beordrer bilgigant til at fremstille respiratorer

Hurtig produktion af respiratorer vil redde amerikanske liv, siger Trump. USA's hospitaler mangler udstyr.

Verden - 27. marts 2020 kl. 22:05
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

USA's præsident, Donald Trump, har fredag underskrevet et dekret med ordre om, at bilproducenten General Motors fremstiller respiratorer til brug for corona-patienter.

Trump genaktiverede i sidste uge en lov, den såkaldte Defense Production Act.

Det er en sjældent anvendt lov, der giver regeringen mulighed for i krisetider at beordre virksomheder til at fremstille bestemte varer såsom medicinsk udstyr.

Forhandlinger mellem regeringen og General Motors har trukket ud, skriver nyhedsbureauet AFP. Og det har så fået Trump til at tage loven i brug.

- General Motors spildte tiden. Dette tiltag vil sikre hurtig produktion af respiratorer, der vil redde amerikanske liv, siger Trump ifølge AFP.

Tidligere fredag havde præsidenten - med versaler og talrige udråbstegn - skrevet en opfordring på Twitter til General Motors og Ford om, at de to bilproducenter skulle "BEGYNDE AT FREMSTILLE RESPIRATORER, NU!!!!!!"

Antallet af bekræftede coronasmittede nærmer sig fredag aften dansk tid 100.000 i USA. Samtidig lyder meldingen fra især delstaten New York, at hospitalerne ikke har udstyr nok.

New York er den hårdest ramte af USA's delstater. Men fredag aften dansk tid siger borgmesteren i Los Angeles, Eric Garcetti, at storbyen på vestkysten kan have lige så mange smittetilfælde som New York om fem dage. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

arrow Læs også: USA passerer 100.000 smittetilfælde som første land i verden
arrow Trump underskriver hjælpepakke til 15.000 milliarder kroner
27. marts 2020 kl. 18:54 Opdateret: kl. 18:56
arrow Google giver milliarder ud under coronakrise
27. marts 2020 kl. 18:05 Opdateret: kl. 18:06
arrow USA's triste virusrekord huer ikke Trump
27. marts 2020 kl. 12:00 Opdateret: kl. 08:16
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?