28. februar 2020
Indiske sikkerhedsstyrker patruljerer i  Lal Chowk-området i Srinagar i Kashmir, hvor butikker holder lukket på grund af den spændte situation.
Indiske sikkerhedsstyrker patruljerer i Lal Chowk-området i Srinagar i Kashmir, hvor butikker holder lukket på grund af den spændte situation.
Foto: Punit Paranjpe, AFP/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To er dræbt i sammenstød mellem militante og militær i Kashmir

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To er dræbt i sammenstød mellem militante og militær i Kashmir

USA's præsident, Donald Trump, har tilbudt at mægle i konflikten i Kashmir, som han siger har ført til en "eksplosiv situation".

Verden - 21. august 2019 kl. 06:45
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To meldes dræbt i en skudveksling mellem militante og sikkerhedsstyrker i den indiske del af Kashmir. Det meddeler lokalt politi til nyhedsbureauet AFP.

En af de dræbte skulle være en politibetjent.

Skudvekslingen skete tidligt onsdag morgen lokal tid i Baramulla-distriktet i det nordlige Kashmir.

Det er det første voldelige sammenstød i Kashmir, siden den indiske premierminister, Narendra Modi, tidligere på måneden ophævede den indisk-kontrollerede delstats autonomi og indførte udgangsforbud.

Formålet med at fratage Kashmir autonomi er ifølge Indiens regering at integrere det urolige område med muslimsk flertal i det øvrige Indien.

Både Indien og Pakistan gør krav på hele regionen Kashmir, og den ændrede status har forstærket den allerede spændte situation i regionen.

Nyhedsbureauet The Press Trust of India citerer embedsmænd for, at også en indisk soldat er dræbt og fire andre er såret efter skudvekslinger med pakistanske soldater.

Det splittede Kashmir, der tidligere er blevet rystet af et oprør mod det indiske styre, og som har udløst krige mellem Indien og Pakistan, er blevet opdelt i to territorier, som styres direkte af New Delhi.

Titusindvis af indiske soldater er indsat for at håndhæve nødretslove om delvist udgangsforbud, nedlukket internet og blokerede telefoner.

USA's præsident, Donald Trump, har tilbudt at mægle i konflikten i Kashmir, som han siger har ført til en "eksplosiv situation".

Trump siger, at han vil drøfte situationen i weekenden med den indiske premierminister, Narendra Modi. De to ledere ventes at deltage i et G7-topmøde i Frankrig for verdens store industrilande.

- Situationen er meget kompliceret i Kashmir. Der er hinduer og muslimer, og jeg vil ikke sige, at de har det så godt sammen. Jeg vil gøre mit bedste for at mægle, siger Trump i en kommentar til journalister i Det Hvide Hus.

Indien og Pakistan har ligget i stridigheder om Kashmir, siden de to lande opnåede selvstændighed i 1947.