19. september 2020
Politiet i Hongkong har fundet to bomber på en skole. Politiet siger, at det er det største bombefund, man har gjort, siden protesterne begyndte. Søndag gik 800.000 mennesker på gaden (foto) for at markere halvårsdagen for demonstrationerne.
Politiet i Hongkong har fundet to bomber på en skole. Politiet siger, at det er det største bombefund, man har gjort, siden protesterne begyndte. Søndag gik 800.000 mennesker på gaden (foto) for at markere halvårsdagen for demonstrationerne.
Foto: Laurel Chor/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To dødbringende bomber fundet på skole i Hongkong

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To dødbringende bomber fundet på skole i Hongkong

Natten til tirsdag har politiet i Hongkong gjort det største bombefund, siden protester i landet brød ud.

Verden - 10. december 2019 kl. 12:20
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politiet i Hongkong har natten mellem mandag og tirsdag fundet to bomber på en skole, og de kunne "dræbe et stort antal mennesker".

Det oplyser bombespecialist Alick McWhirter ved Hongkongs Politi, skriver CNN.

- Begge bomber var fuldt funktionsdygtige og klar til brug. Begge havde kun én funktion - at dræbe og kvæste mennesker, siger Alick McWhirter.

McWhirter påpeger, at det er det største bombefund, politiet har gjort, siden protesterne i Hongkong brød ud.

Bomberne blev fundet på Wah Yan College, og skolen oplyser på sin hjemmeside, at der ingen beviser er på, at elever eller ansatte på skolen står bag.

Skolen er let tilgængelig for udefrakommende, lyder det videre.

Den ene bombe var større end den anden, og tilsammen vejede de ifølge McWhirter ti kilo og var fyldt med sprængstoffer.

Hongkongs politi har flere gange siden juni beslaglagt bomber. Oprøret begyndte som protest mod et lovforslag, der ville have gjort det muligt for Hongkong at udlevere mistænkte til retsforfølgelse i Kina.

Lovforslaget blev trukket tilbage og officielt droppet af regeringen i oktober. Men på det tidspunkt havde protesterne udviklet sig til at omfatte mere end lovforslaget.

Nattens bombefund kommer, knap en måned efter at demonstranter besatte universiteter i Hongkong, hvilket førte til chokerende scener med ødelæggelser og kaos.

I weekenden var det et halvt år siden, at protesterne i Hongkong begyndte.

Søndag var 800.000 sortklædte demonstranter fra alle samfundslag på gaden i Hongkong for at deltage i nye demonstrationer.

For første gang siden august havde politiet tilladt en demonstration, som er organiseret af Civil Human Rights Front, en af Hongkongs største prodemokratiske grupper.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?