30. november 2020
Den hemmelige forfatter skrev i bogen "A Warning", at folk bør vide, at deres præsident, Donald Trump, er en karakterløs mand. Nu træder Miles taylor frem. Han er tidligere statsbchef for ministeren for intern sikkerhed og kom ofte i Det Hvide Hus.
Den hemmelige forfatter skrev i bogen "A Warning", at folk bør vide, at deres præsident, Donald Trump, er en karakterløs mand. Nu træder Miles taylor frem. Han er tidligere statsbchef for ministeren for intern sikkerhed og kom ofte i Det Hvide Hus.
Foto: Scott Olson/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere embedsmand afslører sig som kilde i Det Hvide Hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere embedsmand afslører sig som kilde i Det Hvide Hus

Miles Taylor kom i Det Hvide Hus og advarede mod Trump. Kaldte sig del af modstandsbevægelse mod præsidenten.

Verden - 29. oktober 2020 kl. 09:24
Af Ritzau

En tidligere embedsmand i USA's ministerium for indenlandsk sikkerhed afslører, at det var ham, der var muldvarpen - den hemmelige embedsmand og forfatter til en klumme og en bog, der er stærkt kritisk over for, hvad der foregår i præsident Donald Trumps Hvide Hus.

arrow Læs også: Rekordmange brevstemmer kan udløse kaos

Miles Taylor skrev i 2018 en artikel til avisen New York Times. Her forklarede han, hvorfor han valgte at være anonym i sin beskrivelse af, hvad han så og hørte i Det Hvide hus.

Siden fulgte der en bog fra hans hånd: "A Warning" - en advarsel. Nu står han frem med en erklæring i mediet Medium og fortæller, at han var den anonyme kilde, der på førstehånd fulgte med i, hvad der foregik i Det Hvide Hus.

- Her så jeg Donald Trump bevise, at han er en karakterløs mand, og at hans personlige mangler har resulteret i et fejlslagent lederskab, der kan måles i tabte amerikanske liv, skriver han.

- Så da jeg forlod regeringen, så skrev jeg " A Warning", som er et karakterstudie af den nuværende øverstkommanderende og påmindelse til vælgerne om, at det ikke var slemt inde i Trump-regeringen - det var værre.

I den første artikel for New York Times i 2018 skrev Taylor, at han og og andre embedsmænd i regeringen som en anden modstandsbevægelse forsøgte at modarbejde præsidenten og hans impulsive stil.

New York Times beskrev ham dengang som en højtplaceret embedsmand. Det får avisen nu kritik for. Taylor var stabschef for Kirstjen Nielsen, der var minister for indenlandsk sikkerhed - og ikke mere end det.

Men Trump blev dengang rasende over artiklen i avisen, og han gav sine folk i Det Hvide Hus ordre til at finde den skyldige. Det lykkedes ikke.

Men efter Taylor onsdag stod frem, har Trump på et valgmøde i Arizona fordømt ham og kaldt ham "en løgner og en kujon".

- Denne fyr bør efter min mening retsforfølges, sagde præsidenten.

arrow Trods virussmitte fortsætter Trump store vælgermøder
30. oktober 2020 kl. 01:04 Opdateret: kl. 01:06
arrow Over 80 millioner har nu stemt ved USA's præsidentvalg
29. oktober 2020 kl. 20:06 Opdateret: kl. 20:08
arrow Portræt: Præsidenten
29. oktober 2020 kl. 20:00 Opdateret: kl. 16:00
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?