24. juni 2019
Indiske sikkerhedsstyrker patruljerer i store områder nær Srinagar i Kashmir efter et blodigt angreb torsdag, som kostede mindst 46 indiske soldater livet.
Indiske sikkerhedsstyrker patruljerer i store områder nær Srinagar i Kashmir efter et blodigt angreb torsdag, som kostede mindst 46 indiske soldater livet.
Foto: Habib Naqash/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indien vil have isoleret Pakistan efter angreb på soldater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indien vil have isoleret Pakistan efter angreb på soldater

Indiens militær mener, at blodigt angreb i Kashmir blev udført af oprørere, der støttes af Pakistan.

Verden - 14. februar 2019 kl. 13:28
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Indien vil sikre en "komplet isolation" af Pakistan, efter at et angreb i Kashmir har kostet 46 soldater livet.

Den føderale minister Arun Jaitley siger, at Indien vil tage alle mulige diplomatiske skridt for at isolere Pakistan diplomatisk i det internationale samfund.

Det sker efter et blodigt angreb torsdag i Kashmir, hvor en sprængladning i en varevogn ifølge BBC dræbte mindst 46 soldater fra en paramilitær styrke.

Både Indien og Pakistan gør krav på området. Den omstridte region, som har en overvejende muslimsk befolkning, styres af Indien.

Styrken med 2500 mand var på vej tilbage fra orlov i en stor konvoj, da den store sprængladning blev bragt til eksplosion nær byen Srinagar, som er Indiens nordligste by og hovedbyen i Kashmir.

Lokale medier rapporterer, at den islamistiske gruppe Jaish-e-Mohammad, der har base i Pakistan, har taget skylden for angrebet.

Indiens udenrigsministerium siger, at gruppen har fået "fuld frihed af Pakistan til at operere og udvikle sin terrorinfrastruktur".

- Jeg ønsker at gøre det klart over for terrorgrupperne og deres øverste leder, at de har begået en stor fejl. De kommer til at betale en høj pris, siger den indiske premierminister, Narendra Modi, som fredag holdt et krisemøde om situationen.

Det pakistanske udenrigsministerium siger, angrebet er stærkt bekymrende. Ministeriet siger også, at det tager kraftigt afstand fra enhver antydning af, at angrebet bliver knyttet til Pakistan uden en efterforskning

Kashmir har været delt mellem Indien og Pakistan, siden de opnåede uafhængighed fra Storbritannien i 1947.

De to lande har udkæmpet to krige om territoriet.

De fleste indbyggere i Kashmir støtter et oprør for et forenet Kashmir - enten under pakistansk styre eller som uafhængigt land.

Omkring 70.000 mennesker er blevet dræbt i Kashmir under oprør og efterfølgende indiske reaktioner.