18. juni 2021
En gennemhullet skolebog er en af de mange ejendele udenfor den skole i Kabul, der lørdag blev mål for et blodigt bombeangreb. Her er pårørende ved at gennemgå nogle af de ejendele, som tilhørte nogle af de 58 dræbte.
En gennemhullet skolebog er en af de mange ejendele udenfor den skole i Kabul, der lørdag blev mål for et blodigt bombeangreb. Her er pårørende ved at gennemgå nogle af de ejendele, som tilhørte nogle af de 58 dræbte.
Foto: Mariam Zuhaib/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Taliban holder tre dages våbenhvile under højtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Taliban holder tre dages våbenhvile under højtid

Melding om våbenhvile under eid kommer efter uger med flere angreb, herunder på en skole, hvor 58 blev dræbt.

Verden - 09. maj 2021 kl. 23:30
Af Ritzau

Taliban i Afghanistan erklærer tre dages våbenhvile under den muslimske højtid eid, der begynder inden for de næste dage.

Det oplyser en talsmand for den militante bevægelse på Twitter.

- Alle mujahedin (krigere, red.) får besked på at stoppe alle offensive operationer, skriver talsmanden, Mohammad Naeem.

I flere uger har Afghanistan været præget af blodige angreb, der har kostet snesevis af mennesker livet.

Angrebene har fundet sted samtidig med, at soldater fra USA og andre Nato-lande er i færd med at trække sig ud af landet.

Afghanske myndigheder mener, at Taliban står bag et blodigt angreb på en skole i landets hovedstad, Kabul, lørdag. Her blev 58 mennesker dræbt. De fleste af dem var skolepiger, der var på vej hjem.

Afghanistans præsident, Ashraf Ghani, beskyldte lørdag Taliban for at stå bag angrebet. Men en talsmand for bevægelsen har afvist at være involveret og har sagt, at Taliban fordømmer ethvert angreb på civile afghanere.

Eksplosionen fandt sted i det shiamuslimske kvarter Dasht-e-Barchi i den vestlige del af Kabul lørdag aften lokal tid.

Shiamuslimer er et religiøst mindretal i Afghanistan. Tidligere har shiamuslimer været mål for militante fra Islamisk Stat, der er en sunnimuslimsk gruppe.

Eid, der markerer afslutningen på fastemåneden, ramadanen, begynder onsdag eller torsdag. Det afhænger af, hvordan månen står på himlen.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?